Gewonden bij ongeval aan Zwartewaterallee

Op de kruising Burgemeester Roelenweg met de Zwartewaterallee heeft zich maandagavond een ongeval voorgedaan. Rond 18.55 uur werden de diverse hulpdiensten de straat opgestuurd. Er werd massaal uitgerukt.

Op de aangegeven locatie stonden drie voertuigen met veel schade. De kruising werd grotendeels afgesloten, zodat de hulpdiensten hun werkzaamheden in de stromende regen goed konden uitvoeren. Voor zover bekend is er in ieder geval één persoon met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Berger Leerentveld voerde de voertuigen af.

Bron: Regio Meppel

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Sponsored by…

  Weblog, wees svp een beetje kritisch bij het overnemen van berichten. Hele bericht klinkt nogal hoe zal ik het zeggen.. amateuristisch..

  Doet overigens toch ook niet ter zake wie de berger is?

  ============

  Je hebt wel een punt. Het was laat…
  Daarbij al het nodige geschaafd aan de grammatica, maar toch.
  Moet beter.

 2. Bij een aanrijding op de Zwartewaterallee in Zwolle zijn maandagavond vijf mensen gewond geraakt. Een van de gewonden was een kind.

  Het ongeluk gebeurde toen een automobiliste op de kruising met de Burgemeester Roelenweg door rood reed. Twee tegemoetkomende auto’s konden haar auto niet meer ontwijken. De vijf gewonden zijn naar ziekenhuizen in Zwolle en Meppel gebracht.
  Brob: RTV Oost

 3. Beste admin, er werd een ander gezegd over het overnemen van politieberichten. Is het ook zo dat sommige politieberichten niet geplaatst worden, vanwege onvoldoende nieuwswaarde? Ik las een paar maand geleden dat er bv 2 fietsers bekeurd waren voor rijden in de Diezerstraat (stentor), dan denk ik bij mezelf, is een krant dit verplicht erin te zetten of is het echt gebrek aan nieuws? (hoewel bedenk me net dat het kennelijk wel bij me is blijven hangen…dat nieuws, wel om een andere reden echter ;D

  ==============

  Geachte,
  De redactie van Weblog Zwolle besluit zelf wat wel of niet geplaatst wordt. Het is geen verplichting berichten over te nemen. ‘Komkommertijd’ kan een overweging zijn om berichten met een mindere importantie te plaatsen.

 4. En het politiebericht:
  Op maandagavond 21 januari heeft er op de Zwartewaterallee een aanrijding plaatsgevonden tussen drie auto??s. Een 27-jarige automobiliste uit Zwolle reed over de Zwartewateralle, komende uit de richting van de Mozartlaan en reed bij rood licht het kruispunt op, om linksaf te slaan de Burgemeester

  Roelenweg op. Hierdoor ontstond er een aanrijding met twee auto??s die vanaf de Katerdijk kwamen en het kruispunt bij groen licht opreden. Voor controle zijn drie personen met licht letsel naar ziekenhuizen vervoerd in Meppel en Zwolle.

 5. BEKIJK ALLEEN FF DE LAATSTE PAAR ZINNEN OVER DE BERGER !?

  Rond zeven uur maandagavond klonken wederom de piepers van de Zwolse brandweer.
  Er werd een ongeval gemeld op de kruising van de Zwartewaterallee met de Burgemeester Roelenweg.
  Daarop werd uitgerukt met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig.
  Op de ongevalslokatie troffen de hulpdiensten een behoorlijke ravage aan.
  Drie zwaar beschadigde voertuigen blokkeerden de -met verkeerslichten beveiligde- kruising.

  Naderhand bleek, dat een blauwe Volkwagen Golf door rood is gereden om linksaf te slaan naar de Burgemeester Roelenweg.
  Op dat moment naderden twee, achter elkaar aan rijdende, personenwagens uit tegenovergestelde richting.
  Een flinke confrontatie was niet meer te voorkomen.
  Vijf personen, waaronder een kind, raakten lichtgewond en werden in één van de drie ingezette ambulances onderzocht en behandeld.
  Enkelen werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht.
  De mannen van de ongevallenanalyse hebben alle details van het ongeval in woord en beeld vastgelegd.
  De zwaar gehavende auto’s werden door berger Leerentveld afgevoerd.
  Deze hoefde overigens niet ver te rijden, want het ongeval gebeurde op steenworp afstand van hun kantoor in Zwolle.
  De kruising, die tijdens de afhandeling van het ongeval gedeeltelijk was afgesloten, werd rond acht uur weer vrijgegeven.

Reageer