VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing Berkum-AZSV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen AZSV, een ploeg waartegen het lastig scoren is. De Aaltenaren hebben de minst productieve aanval van de Hoofdklasse B, maar óók de op één na minst gepasseerde achterhoede.

“AZSV is een stugge ploeg, die lastig is te verslaan. Verdedigend zijn ze sterk, dat hebben ze vaak laten zien,” weet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “We zullen de kansen die we krijgen dus moeten benutten, want heel veel zullen het er niet zijn.”

AZSV begon na de winterstop met een akelig valse noot door met 4-0 onderuit te gaan bij directe concurrent Zuidvogels. Daarna volgde echter herstel in de volgende twee thuisduels. Eerst werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen het sterke Ajax, waarbij AZSV na een rode kaart liefst 75 minuten met 10 man moest spelen, en vorige week won de ploeg van trainer Dennis van Toor met 3-1 van NSC Nijkerk.

In die wedstrijd kwamen de Aaltenaren al snel met 0-1 achter, maar Joost Rasing bracht zijn ploeg na krap een half uur op gelijke hoogte en in de tweede helft zorgde Brian Hogeweide er met twee goals voor dat AZSV de drie punten in eigen huis hield. Die winst was belangrijk in de strijd om handhaving, want daardoor steeg AZSV een positie naar de 12e plaats op de ranglijst. Dat is weliswaar maar nét boven de gevarenzone, maar de Achterhoekers hebben minder wedstrijden gespeeld dan hun belagers.

Berkum begon in augustus bij AZSV aan het seizoen met een doelpuntloze remise, waarbij beide ploegen weinig kansen creëerden maar Björn Bakker een bal van zijn doellijn moest halen. Daarna deden de Zwollenaren het uitstekend in de eerste periode, gevolgd door een vervelende dip. De laatste weken is Berkum echter weer aardig op dreef geraakt. De ploeg van trainer Arno Hoekstra pakte de winst in de laatste drie wedstrijden en doet daardoor weer mee voor de prijzen.

Afgelopen zaterdag won Berkum met 0-2 bij DFS Opheusden, één van de naaste rivalen. Hoewel Berkum daar de bovenliggende partij was en meer kansen creëerde werd er pas na een uur afstand genomen, doordat Jason Huisman na een corner de 0-1 scoorde. Daarna bleef het spannend, totdat invaller Youp Kok met een bekeken inzet in de slotfase de verdiende drie punten zeker stelde. Berkum steeg daardoor twee plaatsen en is nu vijfde op de ranglijst van de Hoofdklasse B, maar alle concurrenten hebben één of zelfs twee duels meer gespeeld. Een overwinning tegen AZSV kan verdere terreinwinst opleveren, maar de tegenstander uit Aalten zal ongetwijfeld alles geven om niet opnieuw in de gevarenzone te worden gedrukt.

De wedstrijd Berkum-AZSV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 53
  1. Het kunstgrasveld op Sportpark de Vegtlust ligt er uitstekend bij. Dit betekent dat de wedstrijd tussen koploper vv Berkum en laagvlieger AZSV gewoon door gaat.


    Maak melding

  2. Ik zal er zijn💪💪
    Ben benieuwd of die berkumse dildo alias domineeszoon alias lamme klauw enz enz er ook zal zijn.
    Dan moet ie de hele wedstrijd wel bij het loket van de vette hap staan.
    Vrijwel zeker herkenbaar aan zijn dikke kop. Een biertje drinken met zijn maten, daar geloof ik niet in.
    Die moet je nl wel hebben, dus staat hij daar ergens alleen.
    Fijne middag jongen!


    Maak melding

  3. Berkum heeft weldegelijk de minste verliespunten:

    Berkum op 5 met 30 uit 17
    Ajax op 4 met 31 uit 19
    Staphorst (afgelast) op 3 met 32 uit 19
    Eemdijk op 2 met 32 uit 18
    Genemuiden = koploper met 35 uit 19

    Genemuiden wisselvallig in laatste 5 potjes
    Berkum won laatste 3 potjes

    Info van http://www.hollandsevelden.nl


    Maak melding

  4. Koploper (hier en nu) bij schaatsen/massasprint op Olympics… is pas ingewikkeld. Feit is dat Van der Weijden & Schouten, Verweij (goeie naam trouwens) al naar de finale-massastart gaan.


    Maak melding

  5. Als vv Berkum doet wat het moet doen (en de afgelopen 4 wedstrijden al gedaan heeft) dan kunnen ze bikkelharde juichmuziek draaien tot ze een ons wegen in Tapijtstad. Maar dan is het echte feest ergens anders.


    Maak melding

  6. Alleen Genemuiden en Eemdijk blijven in het spoor van Berkum. Met een achterstand van 1 verliespunt. De rest lijkt gezien op 6 verliespunten achterstand.


    Maak melding

  7. Berkum – Genemuiden zaterdag 26 mei.
    Maar uh, De Vegtlust zal al wel een tijd helemaal uitgestorven zijn.
    Ben overigens wel voor Berkum, in de hoofdklasse.

    Wat moeten we overigens ver zoeken voor Divisie-niveau!


    Maak melding

  8. Soooooo, Da’s best jammer. Kijk nooit naar RTV Oost-Sport, maar daar zal de publieke belangstelling dan wel schril afsteken bij de rest.
    26 mei dan maar weer eens zelf e.e.a. ervaren. Alwaar ik ook nog een tijd trainer t ben geweest. Kan eigenlijk al uitzien naar de deskundige comments van de diverse plaatselijke notabelen.
    Wellicht hangt er, die 26e mei, gelijk een kampioensfeest aan vast.


    Maak melding

  9. Haha D erk, was wel leuk geweest als we weer eens samen een skuimertje hadden kunnen drinken in jouw geliefde dorp! Er stond ook een spontane en strakke verschijning achter de bar (eventueel voor een aanwezige vrijgezelle maat)… Maar moeders stond er ook.
    Raakte nog even aan de praat met een (niet-gelovige) jongeling. Had (natuurlijk) eigen bedrijf. In zonnewering. Begon over illegale kroegen op zondag en keten. Hij liep helemaal leeg.
    CU wil ik niet zeggen, aldaar, maar wat doet de SGP het daar gewoon hartstikke verkeerd.

    Mijn favoriet op voetbal gebied in die klasse….heb ik niet vaak, maar dat de beste moge winnen.
    Vandaag was dat Ajax in Genemuiden. Maar door deze nederlaag, zijn ze (even?) uit beeld.
    Gaat tussen Berkum en de koorknapen.

    Ben voor Berkum (zijn tot nu toe beter geweest). En….heb er zelf nog een aantal jaren rondgelopen. O.a. als succesvol trainer t. Oh ja en mijn Genemuidener-neef die ons een paar keer als VIP uitnodigde bij De Sportclub…..Hebben we t nog eens over.

    Doe de groeten aan je charmante dame!


    Maak melding

  10. Dick, je krijgt een dikke knuffel en kus van de dame hier, tsja SGP, ligt vol onder vuur na weigeren hotel ivm zondagsrust enzo heeft die rare martin Martijn wel meer domme uitlatingen gedaan. Groeten vanuit een zonnig Korea


    Maak melding

  11. Nunspeet….maaruh op dit moment wordt hier Zwolle met f#cking Amersfoort vergeleken…En er wordt meewarig gelachen om de gesloten winkels op zondag….

    Straks gaan ze Mooi-Zwolle nog met Nunspeet Zuid-Oost vergelijken. Volgens mij wint Nunspeet het in elk geval met hoogst spelende amateurclub….


    Maak melding

  12. Gelukkig is dat niet zo. De blauw-gelen spelen (met o.a. WHC, KHC en Go Ahead K in de 1e klasse. En de club van dit topic-onderwerp, kan per volgend seizoen zomaar in de

    DERDE DIVISIE

    spelen…..


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.