Fedde Le Grand geeft op 5 mei vrijheid door op Bevrijdingsfestival Overijssel - Foto: Ben Houdijk
Foto: Ben Houdijk

Fedde Le Grand geeft op 5 mei vrijheid door op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteert vandaag in samenwerking met het fonds de Ambassadeurs van de Vrijheid. Domien Verschuuren had vanochtend op NPO 3FM de eer om Fedde Le Grand, Ronnie Flex & Deuxperience en MY BABY bekend te maken als ambassadeurs. De ambassadeurs worden ieder jaar gevraagd in aanloop naar en op Bevrijdingsdag inhoud te geven aan het begrip vrijheid. Zaterdag 5 mei komt Fedde Le Grand per helikopter van Defensie naar Zwolle.

De ambassadeurs is gevraagd vrijheid concreter te maken door na te gaan wat vrijheid voor henzelf betekent, om het vervolgens door te kunnen geven in de aanloop naar en op Bevrijdingsdag. Fedde Le Grand werd tijdens optredens in China geconfronteerd met onvrijheid: “Wij vinden onze vrijheid in Nederland zo vanzelfsprekend. Terwijl ik de laatste tijd een wat langere periode in China ben geweest en daar werd ik geconfronteerd met zware censuur. Ik kon niet op Google en Facebook, Instagram deed het niet… Het stemde tot nadenken.” In mini-documentaires die binnenkort verschijnen is te zien wat vrijheid, maar ook onvrijheid kan betekenen. De openhartige interviews geven een kijkje in het leven van de spreekwoordelijke fakkeldragers.

Meer informatie over wat er op 5 mei op Bevrijdingsfestival Overijssel te beleven is op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Foto's 2
Fedde Le Grand geeft op 5 mei vrijheid door op Bevrijdingsfestival Overijssel - Foto: Ben Houdijk
Foto: Ben Houdijk
Artikel delen: