’t Harde krijgt extra perron om treinverkeer Zwolle-Amersfoort op te vangen

’t Harde krijgt extra perron om treinverkeer Zwolle-Amersfoort op te vangen

Zwolle – ProRail heeft tijdelijk een extra perron op station ’t Harde gebouwd omdat er tussen 24 februari en 4 maart geen treinen vanaf station Zwolle in de richting van Amersfoort vertrekken. Dit omdat er dan werkzaamheden zullen worden verricht aan de westzijde van station Zwolle. Omdat er een busbrug komt zal ProRail in de voorjaarsvakantie de bovenleiding aanpassen.

Station ’t Harde is met het tijdelijk extra perron in staat om meer treinverkeer af te handelen. Naast de vier sprinters per uur die dagelijks stoppen op ’t Harde, zal het station ook de intercity’s van en naar Utrecht ontvangen. Deze maatregel is van belang om reizigers toch zo ver mogelijk met de trein te kunnen laten reizen.

Tussen Zwolle en ’t Harde zal vervangend busvervoer plaatsvinden. Doordat naast het station ’t Harde een groot geasfalteerd parkeerterrein van defensie ligt, kan deze gebruikt worden voor de aan- en afvoer van bussen die door NS komende voorjaarsvakantie worden ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van 15-45 minuten.

De bedoeling is dat het tijdelijk extra perron langer wordt gebruikt zolang er door ProRail wordt gebouwd aan de spooruitbreiding Zwolle-Herfte.

Naast het treinverkeer richting Amersfoort, zal ook het treinverkeer richting Lelystad en Kampen hinder ondervinden van de verbouwing. Ook hier zal vervangend busvervoer worden ingezet. Het is raadzaam om vooraf de reis te plannen via de website of app van NS.

Het treinverkeer richting Leeuwarden, Groningen, Emmen, Roosendaal en Enschede zal normaal volgens dienstverlening verlopen. De oostzijde van het station ondervindt, voorlopig, nog geen hinder van de verbouwing rondom station Zwolle.

Artikel delen: