Uitgeblust

Heeft u het tranentrekkende bericht over onze 10-de politieke partij  LEV-06 op de Weblog Zwolle óók gelezen? Ik kwam bij het lezen van het bericht gewoon papieren zakdoekjes tekort. De politieke partij die nog géén jaar geleden van de daken schreeuwde dat de gemeente Zwolle méér LEV verdiende, overweegt nu het politieke bijltje er bij neer te gooien. Nu is het bekend -dat als je té hard werkt en onvoldoende rust neemt -je een grote kans loopt op een burn out. Nu, die geestelijke klap met de hamer schijnt de staf van de partij LEV-06 inmiddels keihard te hebben getroffen.

De 908 mensen die afgelopen 7 maart op hun partij LEV-06 hebben gestemd -moeten zich nu wel héél erg beroerd voelen -want wat moet er nu van de in hun ogen ingedutte stad Zwolle -nog terechtkomen? Dat veel binnenstadsbewoners niet erg verdrietig zullen zijn over het opheffen van dat ‘vrije’ decibellenclubje -is haast wel zeker. En of het voor bestuurlijk Zwolle een aderlating is -kan ik nog niet helemaal bevroeden. Maar iets in mij zegt -dat dit zeker niet het geval zal zijn. Want hoeveel rimpeltjes heeft de partij LEV-06 nu helemaal in de Zwolse politieke vijver weten te veroorzaken? Ik kan mij er in elk geval niet één herinneren -die mij een beetje is bijgebleven. En óók de kreet “STOP DE PERSEN” heeft bij het dagblad ‘De Stentor nooit geklonken –omdat de partij LEV-06 met iets spectaculairs naar buiten kwam.

Ik denk dan ook dat de 112.000 Zwollenaren -minus de 908 stemmers op LEV-06 -rustig kunnen gaan slapen. De decibellen partij LEV-06 zal misschien pas weer in het jaar 2010 van zich laten horen. Maar wie trapt er dàn nog in -om op zo’n opportunistische partij te gaan stemmen. 

Polleke

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Wat is het toch gemakkelijk om te reageren op iets wat je maar met een halfoog hebt gelezen? De beste stuurlui staan weer eens op de wal.
  LEV stelt zich niet de vraag: wel of niet stoppen, maar de vraag waar de kansen liggen voor een nieuwe, jonge partij, die geen directe invloed heeft op het stadsbestuur. Een van de aandachtspunten van LEV is transparantie. Geen binnenkamertjes politiek, geen gekonkel achter de schermen. Niet als het gaat om het stadsbestuur en ook niet als het gaat om het reilen en zeilen van de partij zelf.
  Wie de poging heeft ondernomen om een nieuwe weg te zoeken in het stedelijke politieke spel, weet hoe lastig en moeilijk dat is. Wij zijn daar open in, omdat we een transparante partij zijn voor iedereen en niet alleen voor onze eigen leden.
  In plaats van de begrafenisondernemer de bellen, zouden allen die op het bericht van LEV reageren het lef moeten hebben om naar de ledenvergadering te komen en mee te praten, mee te denken en lef te tonen om de handen uit de mouwen te steken om samen de jonge loot aan de politieke boom tot wasdom te brengen.
  LEV laat zich door blaaskaken – Polleke voorop – niet van de wijs brengen.
  U hoort nog van ons.
  Een actief LEV-lid!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.