Bejaarde vrouw geschept op zebrapad

Op maandagavond 21 januari is op de Eekwal een 87-jarige vrouw uit Zwolle gewond geraakt bij een aanrijding.

De vrouw liep over het zebrapad op de Eekwal, toen een 19-jarige automobilist uit Zwolle, komende vanuit de richting van de Luttekestraat haar geen voorrang gaf en de vrouw aanreed. De vrouw liep hierdoor hoofdletsel op en een been- en schouderfractuur. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Schandalig!!
  Sorry, het lijkt erop dat iedereen is vergeten hoe het ook al weer werkt bij een zebrapad. Regelmatig sta ik lang te wachten totdat ik met mijn zoontje “mag” oversteken. Zowel jong als oud rijdt regelmatig voorbij zonder eventjes te gaan wachten.

 2. Hupsakee! Rijbewijsje maar inleveren knaapje! Waarschijnlijk heb je liggen slapen tijdens je theorielessen voor het autorijden….

  Sterkte mevrouw! Hopelijk bent u er snel weer bovenop!

 3. Ik vind het in Nederland wel meevallen. Moet je eens naar Italië gaan, daar stoppen helemaal nooit.

  In Spanje is dat wel het geval, als je al in de buurt komt van een zebrapad remmen de auto’s daar al af. Daar wordt die regel veel beter nageleefd dan hier in Nederland. Als een auto hier voor een zebra stopt denk je al snel: “Goh, dat is ook aardig van die bestuurder” Terwijl hij gewoon MOET stoppen.

 4. ah sommige mensen die lopen ook zo sloom dat je er wel 3 keer langs kan 9 van de 10 keer is dit het geval. Die jongen had toevallig een bejaarde die wat harder liep. Risico van het vak. Dus niet zo;n probleem van maken wat mij betreft. 8)

 5. Zo te horen zijn er veel getuigen geweest die hier ook op de weblog komen, want de oordelen liggen al klaar.
  Ok, het is vrijwel altijd de fout van de bestuurder van de auto, alleen is het zo makkelijk om op afstand iemand te veroordelen zonder de feiten te kennen. Jullie zijn allemaal nog nooit een geschrokken omdat je in het donker pas laat een (onverlicht)persoon zag oversteken? Het overkomt je maarzo…
  Maar goed, iedereen gaat er direct al vanuit dat dit toch wel een verrekte asociaal persoon geweest moet zijn.

 6. he Wilbert met weet allemaal als je in het bezit bent van een rijbewijs en verkeerkennis dat voetgamgers op een zebra voorrang hebben dus als je die aanrijd ben je de klos en dat heeft dan niks met asociaal te maken maar gewoon goed opletten

 7. @Wilbert, ik dacht precies hetzelfde.

  Als je vanuit de Luttekestraat komt en je slaat rechtsaf de Eekwal op kan die plek bij het zebrapad best lastig te zien zijn. Het blijft sowieso een dikke fout die bij senioren snel zware gevolgen heeft. Een beetje terughoudendheid voor je alle details weet, kan echter geen kwaad.

 8. moet je eens naar Canada gaan. Daar stoppen ze bij voorbaat al bij een zebrapad en op andere plaatsen waar voetgangers zijn en dus over kunnen steken. en daar moet je niet het lef hebben om een voetganger geen voorrang te geven, want dan ben je flink de klos. en het mooiste daar is….niemand klaagt daarover!! voor types zoals Edwin is daar geen plaats.

 9. Klopt daarom kan ik ook beter hiero blijven rond sturen en de rest die zich zelf opperbestuurder vind daaro dan heeft ieder wat die wil 😛

 10. zoveelste punt op het weblog waar ik me verbaas over de ‘autorijders’ die zich niet bewust zijn van de schade die zij aan kunnen richten..

  Mijn voorstel is om een ieder die denkt dat een auto een voertuig is, waarin je met oogkleppen op zo snel mogelijk, niets en niemand ontziend, van A naar B zou moeten kunnen rijden, de rijbevoegdheid te ontzeggen.

  Als je achter het stuur van een auto kruipt, neem je een bepaalde verantwoordelijkheid op je! Daarom mag je dit ook uitsluitend in het bezit van een geldig rijbewijs doen! Je moet je er van doordrongen zijn dat jij je mede-weggebruiker schade kan toerichten en daar dien je je dan ook naar te gedragen.

  als je aangeeft in het donker, of met regen of wat dan ook de verkeerssituatie niet goed in kan schatten… pas daar dan je rijgedrag op aan, of neem geen deel aan het verkeer als bestuurder van een auto.

 11. edwin:…opperbestuurder..in de zin van? leg uit? jammer dat je hier blijft ‘rondsturen’ en niet ergens anders, zoals bijvoorbeeld in Canada. het zou misschien wel goed voor je zijn om op deze manier je blik wat te verruimen!

 12. Op zich is wat Jasper stelt voor 90% onzin.

  Echter: je bent wel verplicht je rijgedrag aan te passen. DUS: als je niet goed kunt zien of er wel of niet iemand aanstalten maakt om bij het zebrapad over te steken dien je je snelheid dusdanig aan te passen, dat je kunt stoppen op het moment dat je merkt dat iemand WEL aanstalten maakt om over te steken. Als dat inhoudt dat je moet stoppen om het goed in te kunnen schatten dan stop je!
  Een foutje is snel gemaakt. Vooral tegen 50 km/uur. Maar toch…

Reageer