Oud en jong tuinieren naast elkaar in de Kamperpoort

Oud en jong tuinieren naast elkaar in de Kamperpoort

Zwolle – “Ik ben jaren geleden begonnen in de Kamperpoort met een moestuin voor de kinderen uit de wijk. Iedere vrijdagmiddag konden zij gratis meedoen. Helaas moest de moestuin vorig jaar weg, omdat er koopwoningen op die grond gebouwd zouden worden. Toen werd ik benaderd door de vrijwilligerscoördinator van Woonzorg Nieuwe Haven.”

Op de vraag of Adrienne Heemstra, wijkbewoonster Kamperpoort, het leuk vond om in hun binnentuin van de Nieuwe Haven een moestuin aan te leggen en te onderhouden met de kinderen en hun bewoners, hoefde zij niet lang na te denken. “Dat hebben we natuurlijk direct opgepakt en het is erg goed bevallen.”

Gedurende de winter is er af en toe een activiteit geweest, zoals het in potjes zetten van bloembollen. Half maart gaan ze weer van start met het echte werk zoals voorzaaien en kasjes bouwen.

Wim van Hattum, wijkmananager Kamperpoort:”Dit is een prachtig voorbeeld van bewoners en organisaties die samen de wijk maken. En het mooie is dat met een initiatief als dit, heel natuurlijk, ook ook andere wijkbewoners betrokken raken. Ik hoop dat dit voorbeeld anderen inspireert.”

Het afgelopen jaar zijn er steeds foto’s gemaakt die Adrienne heeft gepresenteerd aan de kinderen, ouders, bewoners en iedereen die dit mooie buurtinitiatief een warm hart toedraagt.

De foto’s zijn ook te zien op de Facebookpagina.

Artikel delen: