Tuininspiratiedag provinciehuis Zwolle

Tuininspiratiedag provinciehuis Zwolle

Zwolle – De provincie Overijssel organiseert op woensdagmiddag 7 maart (13.00-17.00 uur) een Tuininspiratiedag in het provinciehuis in Zwolle. Tuinliefhebbers en andere geinteresseerden gaan op deze dag aan de slag met toekomstbestendige inrichting van tuinen. Welke planten kunnen tegen extreme natte omstandigheden of juist droogte? Welke bloemen en planten trekken bijen en vlinders aan? Hoe creëer je een eetbare tuin?

Klimaat en beleving
Tuineigenaren spelen een rol bij het opvangen van klimaatveranderingen en de wijze waarop inwoners hun steden en dorpen ervaren. Door bijvoorbeeld de tegels uit de tuin te vervangen door meer groen leveren ze een bijdrage aan het opvangen van water, het verkoelen van steden en het vergroten van de biodiversiteit. Dat zorgt ook voor een prettige leefomgeving voor mens en dier. 

Programma
Op de Tuininspiratiedag is van alles te doen. Scholieren tuinarchitectuur en gevestigde ontwerpers gaan in gesprek met tuineigenaren en geven tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan. Belangstellenden kunnen zich viawww.overijssel.nl/tuininspiratie opgeven voor een persoonlijke tuininspiratiesessie.

Daarnaast staan experts van branchevereniging VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners), Operatie Steenbreek, Tuin Smakelijk, Tuinen Mien Ruys, waterschap Drents Overijsselse Delta en Natuur en Milieu Overijssel klaar met tips en ideeën.

Deelnemers aan de Tuininspiratiedag kunnen ook de gratis expositie over Mien Ruys, tuinarchitecte uit de 20e eeuw, bezoeken.

Artikel delen: