Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Zwolle – Almelo is zaterdagavond de plaats waar PEC Zwolle tracht na vier uitnederlagen op rij, weer een positief resultaat te boeken. In het Polman stadion is Heracles Almelo de tegenstander. Een opponent waar thuis dit seizoen in de slotfase van werd gewonnen. Youness Mokhtar was met twee treffers de gevierde man.

EC Zwolle had de afgelopen weken een loodzwaar programma. Uitwedstrijden tegen PSV en FC Utrecht werden verloren en ook tegen Ajax lukte het niet om te stunten. De nederlaag in Eindhoven was voor een groot deel te wijten aan de rode kaart die de Zwollenaren voor rust op hun bordje kregen. Waar de equipe van John van ’t Schip in de eerste helft simpel overeind bleef tegen de gedoodverfde titelkandidaat, ging het als tiental na rust de bietenbrug op. Tegen sc Heerenveen werd die dinsdag daarop de rug gerecht (3-2 winst), maar tegen FC Utrecht gaf PEC Zwolle niet thuis en leed het een verdiende 2-1 nederlaag. Net als tegen de Utrechters werd ook tegen Ajax (0-1) met één doelpunt verschil verloren, maar het krachtsverschil op het veld was in beide duels groter dan de eindstand deed vermoeden. Met Heracles Almelo, VVV-Venlo en FC Groningen treft PEC Zwolle de komende periode drie ploegen uit het rechterrijtje.

Heracles kent een seizoen met ups en downs. Het dieptepunt lijkt te zijn bereikt, toen ruim twee weken geleden op bezoek bij een ontketend NAC Breda met 6-1 werd verloren. In dat duel ging zo’n beetje alles mis wat mis kon gaan. Veel tegengoals, een rode kaart en een nieuwe kruisbandblessure voor pechvogel Jeff Hardeveld. Wat dat betreft leek het duel voor Heracles op het duel dat PEC Zwolle vorig seizoen in Almelo afwerkte. In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft ging het met 3-0 onderuit en kregen Bart Schenkeveld en Bram van Polen de rode kaart voorgehouden. Wat opvalt dit seizoen bij de tegenstander, is dat het al vijftig tegentreffers moest incasseren. De achterhoede, die al meerdere keren door blessures en schorsingen overhoop moest worden gehaald, is op Roda JC Kerkrade na (53) de meest gepasseerde van de Eredivisie. Daartegenover staat dat er voorin al 33 keer gescoord werd. Ver boven het gemiddelde van de ploegen in het linkerrijtje en zelfs één doelpunt meer dan PEC Zwolle.

Wist je dat…
De snelste Eredivisie-treffer ooit van PEC Zwolle in Almelo gemaakt is? Jesper Drost was in 2013 al na elf seconden trefzeker. PEC Zwolle won dat duel uiteindelijk met 1-3. Het was tevens de laatste zege in Almelo. In de drie daaropvolgende duels werd verloren. Tweemaal gebeurde dat na rode kaarten aan Zwolse zijde. Waar vorig seizoen twee spelers vroegtijdig moesten inrukken, moest in het seizoen 2014-2015 Trent Sainsbury met rood naar de kant.

De vijf meest recente ontmoetingen in Almelo

Eredivisie, seizoen 2016-2017
Heracles Almelo – PEC Zwolle: 3-0 (1-0). (17’Armenteros pen. 1-0, 78’ Vermeij 2-0, 81’ Van Mieghem 3-0)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
Heracles Almelo – PEC Zwolle: 2-0 (0-0). (54’ Bel Hassani 1-0, 81’ Navratil 2-0)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
Heracles Almelo – PEC Zwolle: 2-0 (1-0). (14’ Bruns 1-0, 47’ Linssen 2-0)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
Heracles Almelo – PEC Zwolle: 1-3 (1-2). (1’ Drost 0-1, 13’ Mokotjo 0-2, 44’ Van der Werff e.d. 1-2, 90+1’ Fernandez 1-3)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
Heracles Almelo – PEC Zwolle: 1-1 (1-1). (15’ Armenteros 1-0, 27’ Mokhtar 1-1)

Bas Nijhuis is zaterdagavond de scheidsrechter in het Polman stadion. Hierbij krijgt de leidsman assistentie van assistent-scheidsrechters Bas van Dongen en Nicky Siebert. Stan Teuben is door de KNVB aangesteld als official. Het is de vierde keer dat Nijhuis dit seizoen een wedstrijd van PEC Zwolle fluit. Zijn meest recente optreden was in de kwartfinales van de KNVB Beker tegen AZ. Ook leidde de Enschedeër de uitwedstrijd met VVV-Venlo en de openingswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC Kerkrade. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 13

Reacties zijn gesloten.