Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich

Berkum op juiste momenten langs AZSV

Zwolle – Berkum heeft thuis met 4-2 van AZSV gewonnen en doet daardoor weer volop mee om de prijzen in de Hoofdklasse B. De bezoekers maakten het de Zwollenaren na rust nog knap lastig, maar Berkum sloeg op de juiste momenten toe.

“We hebben een aardige eerste helft gespeeld, met een terechte voorsprong, maar daarna kwamen we nog een paar keer in een hachelijke situatie,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Gelukkig hebben we gescoord op de momenten dat het moest.” Zijn collega Dennis van Toor van AZSV vond dat zijn ploeg vooral verdedigend tekort schoot. “Als je de goals zó weggeeft loop je achter de feiten aan.”

Scoringskans
AZSV kreeg na een minuut of vijf de eerste reële scoringskans, toen Joost Rasing met een lange bal op weg naar het Zwolse doel werd gestuurd. Berkum-keeper Dominic van Hoof kwam echter goed uit en onderschepte bijtijds. Even later viel de openingstreffer aan de andere kant. Jordi Lemmens leverde een hoge voorzet af die door de helemaal vrij staande Johnsen Bacuna achter AZSV-keeper Harm ter Maat werd gekopt: 1-0. Daarmee was het nog lang niet beslist, want met een kwartier op de klok kroop Berkum door het oog van de naald, toen een vrije trap van Brian Hogeweide via de onderkant van de lat het veld weer in spatte. In de 25e minuut nam de thuisclub echter verder afstand. Na een ingooi werd er opnieuw slecht verdedigd door AZSV, waarna Ruud Wellenberg de 2-0 binnen schoot.

Gedreven
AZSV kwam na rust gedreven uit de startblokken, wat al direct een kans voor Joost Rasing opleverde maar zijn inzet ging naast. In de 55e minuut deden de bezoekers echter wél wat terug. Robin Thuss krulde een vrije trap fraai over de Berkumse muur achter keeper Van Hoof en dat betekende de 2-1. De Achterhoekers leken op weg naar de gelijkmaker, maar dat liep anders af. Met nog een minuut of 20 te gaan kreeg Wellenberg een tik, maar scheidsrecher Boringa paste goed de voordeelregel  toe. Daardoor kwam Bacuna in balbezit en de Zwolse vleugelspits bekroonde dat door, van grote afstand, met een fantastische uithaal voor 3-1 te zorgen.

Het verzet bij AZSV leek daarmee geknakt, al moest keeper Van Hoof nog enkele keren handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Die viel pas in de slotminuut, toen Rasing te makkelijk door het centrum kon lopen: 3-2. In blessuretijd herstelde Berkum de marge van twee goals echter weer. Mark Bloemendaal legde goed af op Chris van der Meulen en de Berkum-topscorer maakte het karwei koel af door met zijn tiende goal van dit seizoen de 4-2 binnen te schieten.

Berkum is daarmee naar de derde plaats in de Hoofdklasse B geklommen, in de wetenschap dat de concurrentie meer wedstrijden heeft gespeeld. Door deze vierde zege op rij hebben de Zwollenaren dus opnieuw uitstekende zaken gedaan.

Berkum-AZSV, 24 februari 2018
Eindstand:
4-2 (2-0)
Scheidsrechter: Jeen Boringa
Doelpunten: 9. Johnsen Bacuna (1-0), 25. Ruud Wellenberg (2-0), 55. Robbin Thuss (2-1), 69. Bacuna (3-1), 90. Joost Rasing (3-2), 90+1. Chris van der Meulen (4-2)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob, Ruud Wellenberg, Björn Bakker (73. Mark Bloemendaal), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (78. Youp Kok)
Opstelling AZSV: Harm ter Maat, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (76. Sjoerd te Boekhorst), Bram Rensing, Robbin Thuss (76. Rick van der Eerden), Kars Vierwind, Joost Rasing

Foto's 8
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum op juiste momenten langs AZSV - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Artikel delen:
Reacties 65
 1. Gewoon doorgaan, je leert er altijd wat van en nieuwe ronde nieuwe kansen.
  Bovendien (om nog eens een open deur in te trappen) is “niet geschoten, altijd mis”.


  Maak melding

 2. De zwart witten uit het pitoreske tuindorp doen het voorbeeldig in de hoofdklassse. Dit alles met eigen jeugd en geen aanwas van buiten de club. Tevens wordt er niet betaald aan spelers.. Dankzij de vele vrijwilligers is het prima toefen op een altijd spik en span sportpark. Hulde.


  Maak melding

 3. Gezellig hier op het weblog, wordt tijd dat het definitief sluit. Heeft totaal geen zin meer om normaal te reageren. Wat een idioten hier. Mensen bedreigen vanachter je beeldscherm hoe zielig en dom kun je zijn?


  Maak melding

 4. Hahaha zelf loopt die al maanden lang te stoken en uit te lokken onze Estavana of hoe je ook mag heten.
  En nou lopen sjanken,de wouten zien je aankomen met je gemekker.
  Triest figuur ben je en niks anders.


  Maak melding

 5. De Zwolse voetbalclub Be Quick ’28 is door de KNVB uitkozen voor een nieuw driejarig traject met professionele begeleiding vanuit de voetbalbond, meldt de club. Samen met ongeveer 30 andere clubs, verspreid over Nederland, wil de KNVB het vrouwenvoetbal zo een stevige impuls geven.

  ‘Bij Be Quick is sprake van vrouwenvoetbal sinds 1971. Toen nog als een van de weinige clubs waar dit mogelijk was. Nu, in 2018, is deze situatie flink gewijzigd. Inmiddels voetballen er meer dan 154.000 meiden en vrouwen in Nederland’, schrijft de club in een persbericht.
  30 clubs

  ‘Toch signaleert de bond dat het niet altijd makkelijk is om het vrouwenvoetbal goed te faciliteren. Daarom wordt er een breed traject in werking gezet met aandacht voor zowel de prestatieve als de recreatieve kant van het meiden- en vrouwenvoetbal’. Hiervoor zijn 30 clubs in Nederland uitgekozen, waaronder dus Be Quick.
  Projectleider

  De opstartfase van dit nieuwe project zal ongeveer drie maanden duren. In totaal zal de begeleiding drie jaar duren. ‘Binnen Be Quick zal Anouk Bourgonje als projectleider gaan fungeren. Deze projectcommissie bestaat verder uit personen die veel ervaring hebben als trainer, speler of betrokkene in het vrouwenvoetbal’.

  Waarom is de beste club van Zwolle Berkuuum niet uitgekozen Jasperina of Ton?
  Hulde aan Be Quik dat doen ze weer goed.


  Maak melding

 6. Bij vv Berkum is al jaren een gebrek aan speelvelden en kleedkamers. Iets wat men bij een krimpende vereniging nauwelijks voor kan stellen.


  Maak melding

 7. Lees net in het persbericht van de KNVB dat ze 30 clubs ondersteunen in dit project die het moeilijk hebben op het gebied van vrouwenvoetbal. Logisch dat ze dan bij BQ28 uitkomen en niet bij vv Berkum. Goede keuze KNVB. Maar wat gebeurd er na die 3 jaar als het project en het geld stopt?


  Maak melding

 8. een aantal reacties hierboven verneem ik tot mijn verbazing dat mijn citaat een copy is van de nieuwjaarstoespraak van bequik,
  Bequick neemt de zwart witte trots uit het pitoreske tuindorp dus als voorbeeld. Goed om te horen
  .
  Bij Berkum kunnen ze hoofdklasse voetballen en zelf de broek ophouden ipv hooghartig te zijn en vervolgens de zwolse gemeenschap met een paar ton schuld op te zadelen,.
  Met sportgroeten,


  Maak melding

 9. Diep triest wat ik hier allemaal lees😩
  vv Berkum onwaardig!!!!
  Ga alsjeblieft een groepsapp openen, zodat we van jullie geneuzel geen last meer hebben.


  Maak melding

 10. Helemaal mee eens, wlz moet gewoon zorgen dat je verplicht via Facebook moet inloggen, komt gelijk je foto hier te staan, kijken wie er dan nog van die trieste reacties durft te geven.


  Maak melding

 11. Misschien dat je die dieptrieste Berkumsupporter Estavana of hoe die ook heet kunt aanspreken in de kantine.Pistolen Poultje.Waanzinnig triest die reacties van hem.Want dat is degene die alles verziekt hier.
  Of is dit hoe ze met elkaar communiceren bij deze voetbalvereniging?


  Maak melding

 12. De uitnodiging stond afgelopen zaterdag toch ook al? Misschien heb je 17 maart meer succes en met een beetje geluk is het dan heerlijk voorjaarsweer.


  Maak melding

 13. Dat zeg ik, als iedereen gewoon inlogt met zijn eigen naam, dan is er niks aan de hand, maar dat durven ze waarschijnlijk niet…. weblog Zwolle moet hier gaan optreden, inloggen eigen naam met pasfoto en 1 account.


  Maak melding

 14. Dat blijkt maar weer. Het blijft oorverdovend stil. Maar dat is hij gewend op zijn gemeentelijk sportpark waar het altijd waait en parkeerplaatsen te over zijn. Heel gezellig.


  Maak melding

 15. Nu reageert hij weer onder de naam ‘Tonnie’.

  Wat een zielige mafkees is dat toch. Heel dapper ook. Het wordt de hoogste tijd dat de admins actie ondernemen hetzij door voortaan in te loggen met je LinkedIn hetzij door hem te bannen.

  Ik ben er wel klaar mee.


  Maak melding

 16. Het was er zaterdag voor een week wel gezellig.
  Maar heb de stand er bij….ze staan 12e.
  Nr 14 is weg
  Nr 13 staat op 4 punten
  Daarboven 3 ploegen met 1 of 2 punt meer….
  Wie zegt dat ze zich handhaven. Had misschien niet zo snel voor SVI gekozen.

  Jongens zullen wel vrienden zijn en daarom voor dezelfde club kiezen. Wens ze het allerbeste in Ittersum. Zeker de vriendelijke Youp en zijn sympathieke ouders. Hij zal er vast veel scoren.


  Maak melding

 17. Statistieken gezien. Dan moet vv Berkum nog wel enkele spelers halen anders is ze bij uitzondering de enige opleidingsclub op dit niveau.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.