PEC Zwolle beloont zichzelf niet in Twente

PEC Zwolle beloont zichzelf niet in Twente

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om weer eens een overwinning te boeken buitenshuis. In Almelo bleek Heracles over negentig minuten spekkoper. Na de 2-1 overwinning eerder dit seizoen, gingen de Zwollenaren nu met dezelfde cijfers onderuit. ,,Het was een wedstrijd die gelijk op ging. Veel heen en weer en op en neer. In de eerste helft hadden we er veel meer uit kunnen halen”, blikte John van ’t Schip terug.

De eerste helft was niet van hoogstaand niveau. Dat gold voor beide ploegen, die er in de kou het beste van probeerden te maken. De slechts negenduizend aanwezige supporters werden dan ook niet bepaald verwend. Het duurde ruim twinitg minuten totdat er enige opwinding ontstond. In een tijdsbestek van vier minuten kreeg zowel het team van trainer/coach John Stegeman, als dat van collega Van ’t Schip de kans om de score te openen. Allereerst was daar Bradley Kuwas, die zich vrijspeelde en de bal boven Diederik Boer op de lat mikte. Aan de overkant kon Younes Namli uithalen, maar diens schot zeilde rakelings naast. Een door Vincent Vermeij getrapte hoekschop werd even later door Boer op de lat getikt. Waar een brilstand halverwege aanstaande leek, kwam de thuisploeg dan toch tot scoren. Kristoffer Peterson wist bij de tweede paal een voorzet koppend tot doelpunt te promoveren.

Het begin van de tweede helft was hoopgevend voor de Blauwvingers, al moest Boer eerst optreden toen Kuwas vrij uithaalde. Al na vier minuten was het Piotr Parzyszek, die de voorkeur kreeg boven Wouter Marinus, die zijn prima week – midweeks scoorde de aanvaller ook al tweemaal tegen Jong FC Twente – een goed vervolg gaf. Younes Namli speelde de spits vrij, die in één keer uithaalde. De 1-1 gaf PEC Zwolle moed om door te gaan en via Youness Mokhtar en Mustafa Saymak leken op weg naar een tweede Zwolse treffer. Uit een spaarzame aanval van Heracles was het echter Vermeij die scoorde en daarmee de stand op 2-1 bracht. Met Ruben Ligeon, Terell Ondaan en Queensy Menig probeerde Van ’t Schip de gelijkmaker te forceren. Kansen kwamen er wel, maar een doelpunt bleek teveel van het goede. Omdat ook Heracles Almelo de wedstrijd verzuimde in het slot te gooien, bleef het net als tegen Ajax spannend tot de laatste seconde. Ook nu eindigde de wedstrijd met een hoekschop voor Zwolle, waarbij Boer nog mee naar voren ging, maar een nieuwe gelijkmaker bleef andermaal uit. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Nu de spelbepalers zich in verband met de komende transfermogelijkheden in the picture willen spelen, is er van samenspel geen sprake meer. Van ’t Schip zal alle zeilen bij moeten zetten om de speelwijze van de eerste seizoenshelft weer boven water te krijgen, en te houden. Zo niet, dan kunnen we nacompetitie en europees voetbal sowieso vergeten.


  ⚠️ Meld

 2. Nu we even in een mindere periode zitten gaat vanzelf weer duidelijk worden wie de ‘gloryseekers’ en teletekst supporters zijn. Vooraan staan wanneer er iets te vieren valt en anders lekker iedereen afzeiken.
  Namens alle fans die al aanwezig waren toen b.v. Johan van der Werff (wie?) nog op doel stond: “we gaan jullie niet missen” Toedeledoki.


  ⚠️ Meld

 3. Ad Raven? Die sympathieke en jarenlange keeper van PEC, toen wij nog een seizoenkaart – Jongerenrang hadden. Toen de kratjes Heineken nog geel waren, toen De Voorstraat nog een beregezellige stapstraat was, toen we De X-RAY; Capitool en De Tonne nog omarmden, toen vrijwel alle dames nog topless-zonden. Toen, toen, toen….Bedankt voor het moment van herinnering, Mike 70.

  En Ad, loopt/draaft hier nog regelmatig door Stadshagen. Lijkt nog topfit.


  ⚠️ Meld

 4. Wowww wat een mooie woorden (over wat het betekent om Ajacied te zijn) van Maaskantje in de aanloop naar t startschot in de ArenA…nu op Eredivisie-live!


  ⚠️ Meld

 5. Toen “De WVF-Kroniek” nog uniek en absoluut lezenswaardig was.

  Bovendien hebben ze met het (immer drukke) terras, ook een voltreffer op de “schaal van gezelligheid” gemaakt.


  ⚠️ Meld

 6. Mokhtar in video op voetbalzone.nl en goal.nl

  “Voor Oranje scheer ik mijn baard eraf”

  Youness Mokhtar verwacht niet dat hij met Marokko naar het WK gaat. De speler van PEC Zwolle kwam in de jeugd ook voor Nederland uit.
  Goal sprak Mokhtar in het stadion van PEC Zwolle over zijn avontuur in Saoedi-Arabië, de ‘shoarmabenen’ van Mustafa Saymak en straatvoetbal.

  http://www.goal.com/nl/nieuws/mokhtar-voor-oranje-scheer-ik-mijn-baard-eraf/1cqke7ad5tc9j1rtc9ol2fobc3


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.