Singer-songwriter Yori Swart naar Hedon - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Singer-songwriter Yori Swart naar Hedon

Zwolle – Donderdag 8 maart treedt Yori Swart op in Zwols poppodium Hedon. De veelbelovende singer-songwriter is niet alleen op tournee door Nederland komende periode, ze staat ook geboekt voor het toonaangevende showcasefestival SXSW in de Verenigde Staten. Yori Swart weet diepe indruk te maken met haar markante gitaarstijl en de mix van blues, folk en pop in haar meeslepende songwriting.

Vorig jaar verscheen het tweede studioalbum van Yori Swart, getiteld September. Bijgestaan door producer Mark van Bruggen en in nauwe samenwerking met de Engelse singer-songwriter en producer Fin Greenall (Fink) worden liedjes opgenomen op diverse locaties, waarbij zelfs een gehele studio wordt ingericht in een oude gevangenis. Het album September gaat over oogsten en nieuwe mogelijkheden. “September is een spannende maand, nog vol in de warme zon maar reeds kijkend naar de donkere lucht in de verte die winter heet. Precies zo voelt ook de spanning op dit werkelijk bijzondere album”, aldus Yori.

Yori Swart won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. In 2012 maakt ze indruk op Noorderslag, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. 3FM benoemt haar tot Serious Talent, kiest haar plaat tot Album van de Week en zet eerste single I Say Nothing op de playlist.

Support: Luka

Rotterdamse singer-songwriter Luka (Lisa Lukaszczyk) schrijft eigenzinnige indiepop geïnspireerd door Feist, Sylvan Esso en Bon Iver. In 2014 bracht ze met band haar debuut EP Change of Seasons uit onder eigen beheer. Zo stond Luka in Paradiso Tolhuistuin, Where The Wild Things Are en Noorderzon. Vorige week presenteerde ze haar tweede EP Welcome, Generation Everything.

Artikel delen: