Nachtwerkzaamheden Winkelcentrum Zwolle-Zuid

Het bouwproces van het winkelcentrum in Zwolle-Zuid vordert in een hoog tempo, vlak voor de kerst werd nog het hoogste bouwpunt van de woontoren bereikt.

Maar het moet nog sneller, bouwonderneming Trebbe Bouw heeft van de gemeente Zwolle toestemming gekregen om op woensdag 23, vrijdag 25 en woensdag 30 januari zelfs ’s nachts door te werken. Trebbe Bouw heeft middels een brief aan de omwoonden om begrip gevraagd voor de eventuele overlast. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden wordt de betonvloer van de parkeergarage gestort.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Zal idd in verband met de betonvloer zijn, die ineens gemaakt moet worden.
  Neemt niet weg dat ik als omwonende niet geinformeerd ben en het hier moet vernemen >:(
  Ik hoop iig dat ze wel vlindermachines met geluidsdemping hebben, anders lig ik uren wakker >:(

 2. Het heeft zeker mee te maken dat de betonvloeren zo snel mogelijk doorgang kunnen vinden om zo overdag met andere werkzaamheden bezig te zijn.
  @me:Vervelend voor je dat je niet geinformeerd bent, en neem een extra borreltje of gebruik oordopjes voor je goede nachtrust.

  Grappig om te lezen dat er altijd mensen zijn die “zeuren”over mogelijk geluidsoverlast. Het winkelcentrum neemt met rasse schreden mooie vormen aan! Vanaf de zijde van het postkantoor is al mooi om te zien hoe de gevel vorm krijgt.
  Ik moet zeggen dat ik de steensoort persoonlijk erg mooi vind. Maar ook daar zullen anderen wel mee eens zijn of juist helemaal niet.
  Aan het eind van het eerste kwartaal is de planning van oplevering van de nieuwe Albert Hein. Weet iemand hoe groot de Hema wordt? Hopelijk toch wel iets groter dan de Hema in Stadshagen!
  In ieder geval wordt het nog prettiger om te winkelen in Zwolle-Zuid.

 3. Precies Harrie! Het zijn erg vaak de negatieve kanten die worden aangehaald bij een verbouwing met mogelijke overlast :D. Zwollezuid heeft er straks een mooi winkelcentrum bij.
  Op jouw vraag hoe groot de hema zal worden heb ik geen antwoord. Mag hopen dat jij wel je taart, ondergoed ;D en hemarookworst kunt halen. In ieder geval ben jij dan ws een tevreden man! ;D ;D ;D ;D

 4. Hoho, staat nergens dat ze niet bij uitzondering ’s nachts mogen doorwerken, is het wel?
  Het gaat hier over communicatie met omwonenden hoor. En als je het vantevoren weet kan je ook acties ondernemen.
  Het feit dat ik het eigenlijk per toeval hier moet vernemen vind ik onjuist.

 5. Nounou, een beetje kabaal ’s nachts is geen nachtmerrie hoor. Woon maar eens nabij het station. Regelmatig enorm kabaal vanwege werkzaamheden. Ze hadden het wel van tevoren kunnen berichten aan de bewoners, dat wel. Aande andere kant; ik woon nu aan de Assendorperstraat en het wordt mij nooit verteld wanneer terugrijdende stappers kabaal gaan maken. Ik draai me dan nog eens lekker om.

 6. Dat is een dooddoener ghehe. Een brief naar de mensen die in het winkelcentrum wonen vind ik wel zo fatsoenlijk. Ik zou daar nu voor geen goud wonen. Ik woon er in de buurt en zal er niet meer overlast van hebben dan de bouwlampen, maar als je er boven woont? Dan zou ik toch een nachtje bij mijn ouders ofzo willen gaan slapen.

 7. Het kenmerkende van veel dooddoeners is dat ze vaak wel waar zijn, Linda. Daarom zijn het dooddoeners, ze ontnemen argumenten. Die bouwlampen en geluid voor een paar nachten, sorry, maar men mag een beetje flexibiliteit van mensen verwachten. Inderdaad, zoals ik al zei, een waarschuwing van tevoren was wel op zijn plaats geweest. 😉

 8. Beste mensen ik woon persoonlijk zelf in het winkelcentrum en heb van de firma Trebbe netjes een circulaire in de bus gehad waar de datums op stonden dat ze snacht doorgaan met goedvinden van de gemeentelijke instanties en onder voorbehoud van de weersomstandigheden.De vloer moet aaneenstuk gestort worden en geegaliseerd dat kan niet in een paar fases daarom werken ze door .Verder zal het allemaal straks er wel mooi uit gaan zien en hoop alleen dat de grafiti ook eens leren om het te laten zoals het is want er wordt wat vernield door die teksten op de gevels .Wat de verlichting betreft vanuit de hijskranen die over het terrein schijnen heb ik geen last van want heb tijdens het slapen de ogen dicht,maar ja ieder mens is anders dus zijn er ook andere meningen daarover

 9. Hulde aan Pieter en ghehe! Kijk, aan zo’n tekst heb je wat aan! 😉 😉 Keurig een brief en wetende dat er altijd enige overlast met zich kan meebrengen.
  Ben benieuwd waar me woont. Ik heb geen brief gekregen maar woon er ook 300 meter er vandaan. Me, toch wel een beetje raar dat jij geen brief krijgt en Pieter wel. Ik zou als ik jou was een bodumprocudure starten tegen de gemeente Zwolle op basis van geluids- en lichtoverlast ;D ;D ;D

 10. @harrie, niet zo klagen, wij hebben straks een mooi winkelcentrum en je mag blij zijn dat het in fase’s gaat, waardoor de winkels open kunnen blijven. 🙂 😉 😛

 11. Me, toch wel een beetje raar dat jij geen brief krijgt

  Precies, en makkelijk blaten als je er niet in de buurt woont en/of zodanig vaste slaper bent dat je nergens last van hebt.
  Overigens is ghehe zelf aan de assendorperstraat gaan wonen en dan kan je dat verwachten tenzij je zo dom bent om je niet te informeren over de omgeving. Ik ben hier gaan wonen in ee tijd dat er sowieso nog geen sprake was van uitbreiding. Ik snap ook wel dat je niet bij schiphol moet gaan wonen om vervolgens te klagen over lawaai, maar dat is hier wel de boel omdraaien – jouw voorbeeld/argument slaat dus kant noch wal.
  En vergeet niet dat diegene die juichen er ongetwijfeld niet wonen, maar van grote afstand de boodschappen komen doen (ongetwijfeld groot gezien het aantal auto’s).

 12. Mag ik zo vrij zijn om @me te vragen hoelang hij al in Zwolle-Zuid woont? Ruim tien jaar geleden was er al sprake van een uitbreiding van het winkelcentrum, echter doordat de gemeente bang was voor concurentie tussen de ondernemers in het centrum van Zwolle en Zwolle-Zuid is de “klus” in die tijd afgeblazen.
  Dus al tien jaar was er sprake voor mogelijke uitbreiding.
  Neemt niet weg dat je nu overlast ervaart van de werkzaamheden, en zeker als je in het bezit bent van een koopwoning. @Pieter beschreef zelf al dat hij de overlast als minimaal ervaart maar ook dat is dus erg persoonlijk.

  Een stukje positiviteit: we kunnen straks erg trots wezen op het nieuwe centrum!
  Ook ik hou m’n hart vast dat het mogelijk niet lang zal gaan duren voordat er gastjes zijn die het erg prettig vinden om chaos te schoppen d.m.v. vernielingen, graffiti enz enz. O nee, ik dreig nu in de negativiteit te gaan belanden :'(
  Laten we een mooi gaan genieten van het vernieuwde winkelcentrum van Zwolle-Zuid!

 13. Me, ik wist dat van de assendorperstraat en het interesseert mij geen moer dat er kabaal is, zoals ik al zei; ik draai mij dan nog eens lekker om. Beter lezen dus. Die bouwwerkzaamheden zijn maar eenmalig een weekje. Mensen klagen tegenwoordig maar steen en been over luxeprobleempjes. Relativeer toch eens! Het komt nogal verwend over t.o.v. problemen die mensen in de rest van de wereld hebben. Het wordt hier hoe langer hoe onverdraagzamer; stiltecoupe’s omdat we pratende mensen niet dulden, verzet tegen alle nieuwbouwplannen, geklaag over eenmalig geluid, angst voor hangjongeren (mosquitootje erbij) en dan hoef ik de fratsen van onze meneer Wilders er niet bij te halen neem ik aan. Ik heb allang besloten mij zo min mogelijk te ergeren; toen die keuze gemaakt was, was het al een stuk minder. Het is maar wat je zelf wilt.

 14. Neemt niet weg dat ik als omwonende niet geinformeerd ben en het hier moet vernemen
  Ik hoop iig dat ze wel vlindermachines met geluidsdemping hebben, anders lig ik uren wakker

  Reactie geplaatst op 22 januari 2008 om 21:03

  @Me geeft aan dat hij/zij (zij denk ik….) niet geïnformeerd is en dat ze hoopt dat men machines met geluiddemping zullen gebruiken.
  Dat is toch niet negatief maar een positieve insteek?
  Negatief is als ze zou zeggen: Als ze maar niet…..
  Verder laat ze blijken dat ze tòch begrip heeft voor de situatie.

  Er zijn trouwens nog enkele mensen die dit bericht niet gekregen hebben van Trebbe of de gemeente.
  Kan altijd gebeuren dat een enkeling niet op de juiste wijze bereikt wordt, alleen is dat jammer want dan had diegene een logeeradres kunnen zoeken.

  Ik denk trouwens dat er meer geluidsoverlast kan ontstaan op de aanrijroute van de vrachtwagens, want volgens mij moet het beton aangevoerd worden vanaf de betonmortelcentrale aan de Gasthuisdijk.
  Vooral omdat dit ’s nachts is zal het geluid van de vrachtwagens over een veel groter gebied te horen zijn. 🙂

 15. Larry, klopt hoor wat je zegt; er zijn twee discussies door elkaar gaande. 1. geluidsoverlast opzich en 2. de communicatie hierover. Deze zijn inmiddels (misschien ten onrechte) met elkaar gaan verweven. Hetgeen ik zojuist getypt heb over geluidsoverlast opzich, is eigenlijk niet specifiek aan het adres van Me, bedenk ik me, maar meer een algemene mening 😉

Reageer