Certificaten voor deelnemers Budgetkring - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Certificaten voor deelnemers Budgetkring

Zwolle – Donderdag 22 februari 2018 kregen twee Budgetkringbegeleiders en achttien deelnemers aan de Budgetkring een certificaat uitgereikt door Ronald Heusschen van Stichting Lift in aanwezigheid van wethouder Eefke Meijerink. Inwoners van de gemeente Zwolle die meer grip willen krijgen op hun uitgaven, met minder geld rond willen komen of schulden willen voorkomen, kunnen deelnemen aan de Budgetkring. Deelname aan een kring is gratis, maar voorwaarde is wel dat deelnemers zich actief inzetten.

Wethouder Eefke Meijerink is trots op de deelnemers, die zorgvuldiger willen omgaan met hun geld. Ze sprak tijdens de bijeenkomst haar bijzondere waardering uit voor zowel de begeleiders als de deelnemers die zoveel tijd en energie in de Budgetkring hebben gestoken. Volgens de wethouder zijn ze daarmee een groot voorbeeld voor anderen. ‘Ik ben erg onder de indruk van de aanpak van de Budgetkring’, zegt de wethouder. ‘Positief in het leven staan met een beperkt inkomen is vaak lastig. In een Budgetkring werk je samen met anderen aan een verbetering in je leven. Je wisselt tips uit over gezondheid, groen leven en zorgvuldig omgaat met geld. En daarom werkt de aanpak zo goed.’ Ook de deelnemers zelf waren erg tevreden over de tips die ze vanuit de Budgetkring en ook van de andere deelnemers kregen.

De Budgetkring is een werkgroep waarin deelnemers worden gestimuleerd om bewust en zorgvuldig om te gaan met geld en met het leven. Het is een lijfstijlprogramma met de unieke aanpak van ‘Gelukkig met Genoeg’. Onder begeleiding van getrainde vrijwilligers ervaren deelnemers, in ten minste twaalf bijeenkomsten, hoe zij op een creatieve manier meer kunnen doen met minder geld. De deelnemer werkt zelf aan een gewenste verandering in zijn of haar situatie. Er is niet alleen aandacht voor het lesprogramma, maar er wordt ook concreet gewerkt aan de plannen. Een kring bestaat uit acht deelnemers en deelname aan een kring is gratis. Iedereen die meer grip wil krijgen op zijn budget heeft baat bij een Budgetkring. Of dit wel of niet een probleem is, doet er eigenlijk niet toe. Als je vindt dat je geld alsmaar door je vingers glipt, als je een leuker leven wilt met een smallere beurs, ben je welkom bij de Budgetkring. Er wordt onder andere gewerkt aan onderdelen als handig inkopen, zuinig met energie, slim besparen, lekker eten voor weinig en budgetteren.

Artikel delen: