Informatieavond energiemaatregelen voor woningeigenaren  Zwolle-Zuid

Informatieavond energiemaatregelen voor woningeigenaren Zwolle-Zuid

Zwolle – Op 6 maart aanstaande organiseert Verbeter en Bespaar Zwolle een informatieavond over de Straataanpak in Zwolle-Zuid (Gerenlanden en Ittersum). De straataanpak is een unieke kans om energiebesparende maatregelen door te voeren in woningen en daarmee geld en energie te besparen.

Het samenwerkingsverband van bedrijven Duurzaamheids Combinatie Zwolle (dit is een initiatief van lokale bedrijven) en andere bedrijven bieden geïnteresseerden een breed scala aan diensten en producten aan waarmee eigenaren hun woning energiezuiniger kunnen maken. Ook krijgen de aanwezigen een toelichting op de financieringsmogelijkheden, zoals de landelijke subsidies en de provinciale duurzaamheidslening.

Tijdens de informatiebijeenkomst is er ook aandacht voor mogelijkheden van het vervangen van asbestdaken. Op 1 januari 2024 gaat het asbestdakenverbod in. Voor die tijd moeten alle asbestdaken zijn vervangen. Asbest kan aanwezig zijn op daken in golfplaten van voor 1994 op een aanbouw of schuur. Het vervangen van een asbestdak kan ook een aanleiding zijn voor verdere duurzame maatregelen.

De bijeenkomst vindt plaat op dinsdagavond 6 maart aanstaande en start om 18.45 uur.

Locatie: Zalencentrum SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2 AZ Zwolle.

 

Artikel delen: