Zwolle actief tijdens Het Nationale Voorleesontbijt

Woensdagmorgen werd de aftrap gegeven voor de Nationale Voorleesdagen 2008 met Het Nationale Voorleesontbijt. Bij de peuterspeelzaal van ’t Ukkie en Travers in Brede School de Wieden las wethouder M. Knol voor.

Overal in het land zullen bekende en minder bekende Nederlanders voorlezen uit Kleine muis zoekt een huis van Petr Horácek. Alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die meedoen aan het voorleesontbijt kregen van de gemeente Zwolle Het Prentenboek van het Jaar. De burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden kwamen zelf op woensdag 23 januari langs bij peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om voor te lezen en het boek te overhandigen.

Zaterdag 2 februari organiseert Bibliotheek Zwolle in het kader van de Nationale Voorleesdagen een “Doe mee(r) met een boek”-activiteit in de wijkbibliotheken van Aalanden en Stadshagen. Daarbij staat het Prentenboek van het Jaar “Kleine muis zoekt een huis” van Petr Horacek centraal.

Vrijdag 1 februari geeft Poppentheater Dubbele Jan de voorstelling “Kleine muis zoekt een huis” in de Statenzaal van de centrale bibliotheek.

Prentenboek van het jaar

Vanuit haar holletje ziet Kleine Muis een knots van een appel liggen.

Jammer genoeg is de appel veel te groot voor haar huisje, dus gaat Kleine Muis op zoek naar een groter onderkomen. Ze klopt bij al haar dierenvriendjes aan, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze zo nu en dan een lekker hapje appel, want van huizen zoeken word je hongerig. Net als Kleine Muis aan het einde van de dag de moed op wil geven, vindt ze toch nog een ideaal holletje waar zijzelf én haar appel (of wat er nog van over is) precies in passen. Oplettende kleuters zal het holletje bekend voorkomen..

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en sociale vaardigheid.

Ann Kampen weet met haar jarenlange ervaring als muziekconsulente als geen ander kinderen te boeien met muziek en spel rondom boeken. Zij laat kinderen (én hun ouders) ervaren dat in een boek veel te beleven is.

Zelf meedoen

Kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn met hun ouders van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur in wijkbibliotheek Aalanden. In wijkbibliotheek Stadshagen kunnen de kinderen van 12.30 tot 13.30 uur genieten van prentenboek en muziek. Kaartjes à 5,00 (niet-leden) en 3,50 (all-in pas) zijn vanaf heden verkrijgbaar. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden (telefonisch) kaartjes te reserveren.

Poppentheater Dubbele Jan 
Deze voorstelling wordt gespeeld met hand- en stokpoppen. “Een huis 
voor muis” is een vrolijke tafelvoorstelling met veel muziek in een 
verrassend decor.Poppentheater Dubbele Jan is een reizend 
poppentheater. Het speelt al ruim 20 jaar voorstellingen op locatie,
bijvoorbeeld in scholen, theaters, bibliotheken, op feesten en  op 
festivals, zoals het Oerol-festival.

Mede door de met veel zorg zelf gemaakte poppen, decors en kostuums is het een sprookjesachtige ervaring.

Kinderen van 2 tot en met 5 jaar zijn met hun ouders op vrijdag 1 februari om 15.00 uur van harte welkom in de Statenzaal van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80).

Kaartjes à € 5,00 (niet-leden) en € 3,50 (bibliotheekleden) zijn vanaf heden verkrijgbaar. Voor de voorstelling zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Reserveren (ook telefonisch) is mogelijk bij de receptie van de centrale bibliotheek.

Artikel delen:

Reageer