Poepruimen en feesten in buurtpark Oud-Assendorp

Poepruimen en feesten in buurtpark Oud-Assendorp

Zwolle – Je hebt een leuk buurtpark en een goed idee, maar ook een probleem. Nou, van het probleem maakten de buurtbewoners Oud-Assendorp een uitdaging.

‘We organiseren een buurtfeest maar ruimen eerst met elkaar de hondendrollen in het buurtpark op. Daarmee onderstrepen we de functie van het park, namelijk ontmoeten, verbinding en zeker geen poepplek’, aldus Marloes Vrielink, buurtbewoner.

In juli 2016 is het buurtpark Oud-Assendorp geopend. Het ligt tussen Groeneweg, Spoorstraat, Van Ittersumstraat, Groenestraat en Hertenstraat en is dus een perfecte ontmoetingsplaats voor volwassenen en kinderen. Het werd een ontmoetingsplaats voor honden en hun baasjes.

Het buurtfeest Winterfair was een groot succes. Na de poep-opruim-actie werden vogelhuisjes geschilderd, gezongen, gespeeld, gegeten en geproost op het mooie park en de gezellige buren.

De buurt wil het park hondenpoepvrij houden. Samen met de gemeente Zwolle worden er maatregelen genomen. Hondenbazen treffen binnenkort in het park een anti-poepbord en een spandoek aan.

Wijkbewoners nemen op allerlei plekken initiatieven om iets te verbeteren in hun buurt, straat of wijk. De gemeente helpt u graag bij dit soort acties. Samen is meer mogelijk dan u wellicht denkt.

Ontdek op de Doemee-Ideeënkaart wat bewoners allemaal in hun wijk doen. Doe inspiratie op voor een buurtfeest, het adopteren en inrichten van een stukje grond van de gemeente of bijvoorbeeld het organiseren van een opruimactie.

Doemee Ideeënkaart

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Deden ze dat maar eens in Berkum het is 1 en al stront wat er op de stoepen ligt.
  Vooral bij de voetbalvereniging is het 1 en al shit.


  ⚠️ Meld

 2. U bent verexcuseert. Ik deel de beleving. Hondestront moeten we niet hebben, leuk voor mensen met honden dat ze de vrijheid hebben ’t beestje te laten poepen waar ze maar doen, maar verder echt helemaal niet leuk.

  Ik zou eigenlijk denken, maatregelen treffen, en de eigenaren van
  honden betalen ’t.

  Of anders gewoon de verguningen voor jachtgeweren een beetje verruimen. Hond schijt in je tuin ? Pief, paf, poef, wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 3. Eens, voorzover men katten vrij laat rondlopen. Ze vreten vogeltjes
  op en schijten in zandbakken.

  Voor -in huis- katten, no problemo, vanzelfsprekend.

  Enja, Veldwachter, pief, paf, poef, richting mij…
  Laat ’t weten. Breng geen lullig pistooltje mee als ’t over serieuse dingen gaat.


  ⚠️ Meld

 4. Dus niets is een probleem wanneer het betrekking met jouw zelf heeft? Ook al zou het zelfs serieus zijn? Ongelooflijk!


  ⚠️ Meld

 5. Nepveldwachter je maakt taalfoutjes, en je haalt mijn goede naam door het slijm.
  Dus kies eens gewoon zelf een naam!


  ⚠️ Meld

 6. Lekker slempen aan de bar van eureka. Praten over naasteliefde en wereldvrede.
  Fantastisch. Ik wou dat ik geen goedbetaalde baan had en tijd zat om lekker doelloos te zuipen.
  Kan ik ergens wat kraken?


  ⚠️ Meld

 7. Droevig, dat is het juiste woord, het is hier een afvoerputje geworden voor mensen met teveel tijd.
  Teveel te praten en te weinig te zeggen.


  ⚠️ Meld

 8. Het wordt steeds maar erger op WLZ. Luitjes met grof taalgebruik of die andermans gebruikersnaam overnemen etc. en dat ook nog allemaal inhoudsloos. Te triest voor woorden.


  ⚠️ Meld

 9. ’t lijkt hier wel het slijk der aarde. Of gewoon ’t is wat het is. On topic, poepruimen, echt een heel goed idee. Moet veel vaker en in iedere wijk gebeuren wat mij betreft.

  Honden laten poepen; kan, niet op de stoep, ook niet in de berm. Helemaal niet in de stad. De eigenaar van de hond voert die shit af via de rova of iets dergelijks.

  Ik wil ’t niet weten, en ook niets van zien. Evenmin als van Katten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.