Lezing: “Job, een zeldzaam jongetje”

Op dinsdag 5 februari geeft de schrijfster Annemarie Haverkamp op uitnodiging van Bibliotheek Zwolle een lezing over haar ervaringen als moeder van een gehandicapt jongetje. In deze lezing draagt zij voor uit haar boek en vertelt over haar leven met Job: eerlijk, nuchter en soms verdrietig of grappig.

Job is bijna vier. Hij is geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. Hoe hij zich zal ontwikkelen, weet niemand. Job kan niet staan of lopen. Hij begint te praten. Job werd in de eerste drie jaar van zijn leven vijf keer geopereerd; onder meer aan buik en schedel. Job gaat naar een opvang voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Eigenlijk lacht Job altijd. Behalve wanneer hij ziek is. Het liefst leest Job de hele dag boeken. En hij gaat graag in bad. Job heeft de prettige gave om grote mensen als een blok voor hem te laten vallen.

Annemarie Haverkamp is 32 jaar en studeerde culturele antropologie. Ze werkt als journalist en redactiechef bij dagblad De Gelderlander. Geheel onverwacht kwam haar zoon Job in 2004 ernstig gehandicapt op de wereld. Eenmaal van de schrik bekomen, besloot Annemarie in de krant een column te schrijven over Job. Omdat ze de buitenwereld graag wil laten zien hoe het echt is, het dagelijkse leven met een gehandicapt kindje.

“Job, een zeldzaam jongetje” is een bundeling van de columns Job die verschenen in dagblad De Gelderlander. Alle columns die Annemarie Haverkamp schreef tussen november 2004 en oktober 2007 zijn verzameld. Samen vertellen ze het verhaal van de gehandicapte Job en zijn moeder. 

Belangstellenden zijn op dinsdag 5 februari van harte welkom om te luisteren naar de ervaringen van Annemarie Haverkamp. De lezing vindt plaats in de Statenzaal (Diezerstraat 80) en begint om 20.00 uur. Entreekaarten à € 6,00 (bibliotheekleden) en € 7,50 (niet-leden) zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de centrale bibliotheek. (Telefonisch) reserveren is ook mogelijk (4217278).   

Artikel delen:

Reageer