Bekendmaking ‘Meest Toegankelijke Gemeente 2018’ in Kassa

Bekendmaking ‘Meest Toegankelijke Gemeente 2018’ in Kassa

Zwolle – Minister Hugo de Jonge maakt zaterdag 3 maart in het consumentenprogramma Kassa bekend wie de winnaar is van de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente 2018’. Burgemeester Henk Jan Meijer is bij de live-uitzending aanwezig.

In december 2017 werd bekend dat Zwolle genomineerd is voor de titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente 2018’. Inwoners konden via een online vragenlijst de toegankelijkheid van de stad beoordelen en Zwolle is landelijk bij de eerste vijf geëindigd. Wethouder Ed Anker, portefeuillehouder ruimtelijke ordening, is blij met deze nominatie: ‘Het laat zien dat onze inwoners vinden dat wij op de goede weg zijn met het toegankelijk maken en houden van onze stad.’ De andere genomineerde gemeenten zijn Ermelo, Katwijk, Hardenberg en Goes.

Minister Hugo de Jonge maakt zaterdag 3 maart in het tv-programma Kassa live de winnaar bekend (NPO1, vanaf 19.05 uur). De uitzending is ook online te volgen.

‘Iedereen kan meedoen’
De gemeente Zwolle is, samen met de mensen van Toegankelijk Zwolle en andere belangenorganisaties, al langer bezig met de toegankelijkheid van de openbare ruimte in de stad. Stadsergonoom Marieke van Brussel: ‘Wij vinden het belangrijk dat iedereen, met én zonder beperking, kan deelnemen aan onze samenleving. Dan moet je ook op de plekken kunnen komen waar de mensen en de activiteiten zijn. Wat daarvoor nodig is kun je zien op de website toegankelijkestad.zwolle.nl Inwoners en bezoekers van de stad kunnen daar ook meldingen doen.

Maar ‘iedereen kan meedoen’ betekent bijvoorbeeld ook: toegankelijk openbaar vervoer, voldoende aangepaste (nieuwbouw)woningen en begrijpelijke en toegankelijke informatie, ook voor laaggeletterden. Dat vraagt om ‘inclusief’ beleid. En daar is nog veel winst te behalen.’

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Telefonisch oke
  Bereikbaarheid iets minder oke
  Kosten computergestuurde documenten belachelijk hoog ( rijbewijs vog enz )
  Tip. Geef iedereen bij een aanvraag of afspraak digitaal een gratis busticket mee.
  Eigenlijk een flater dat ik dit gewelige idee moet aandragen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.