Staking politie IJsselland

De politie in Overijssel staakt vandaag uit protest tegen de vastgelopen CAO-onderhandelingen met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken. In de politieregio IJsselland zijn vandaag tussen tien en twee uur alle bureaus gesloten.

De agenten doen in plaats van politiewerk, vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld verpleeghuizen. Ook wordt er voorgelezen op basisscholen en wordt er in sommige wijken zwerfafval opgeruimd. De stakingen zijn onderdeel van de landelijke stakingen. De politiebonden eisen meer loonsverhoging dan de minister wil bieden.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Eindelijk een normalere werksituatie voor de politiemensen.
  Afval van de straat opruimen …fantastisch idee!!
  Meer staken en dit werk doen dus…
  Honden uitlaten is ook een goed idee.
  U weet wel die blaffende honden die alleen thuis worden gelaten door werkende tweeverdieners…

 2. Gezien het werk wat de politie moet doen mag er wel meer verdient worden, dan bedoel ik niet de parkeer agenten, die kunnen ook best met het loon wat ze nu verdienen door de stad heen lopen, tip voor deze groep loop ook eens door de wijken, daar staan de auto’s vaak op de stoepen zodat de kinderen de stoep af moeten en via de weg hun speelroute te kunnen vervolgen, dat heb je in de binnenstad niet.

 3. Duh…meeste agenten doen niet zo’n nuttig werk en kunnen alleen regeltjes lezen. Interpretatie van deze regeltjes is te moeilijk. Daarvoor moet je doorgeleerd hebben 😉

 4. Me insider als in politieagent nee. Insider als in meedoen met de IQtest jazeker alleen niet nu maar morgen als ik wel tijd heb er achter te blijven zitten tot het eind. En wat is jouw verhaal?

 5. Hahaha je wordt steeds leuker. ;D ;D
  Je doet ieder jaar mee omdat je de uitslag van vorig jaar al vergeten bent. En vervolgens doe je de IQ test een dag later zodat je in ieder geval de antwoorden al weet. En dan *nog* het voorbehoud geven “als ik tijd heb” zodat je tenminste een alibi hebt als dan *nog* de uitslag tegenvalt……….. Weblog: we hebben een nieuwe stand-up comedian ;D ;D Ik rol bijna over de vloer van het lachen ;D ;D ;D

 6. Wanneer ze zich zouden bezighouden met het handhaven van wet en orde is, een salarisverhoging in mijn opinie geen vraagstuk.

  Helaas zijn zij verworden tot een soort van verkapte belastingambtenaartjes die, in opdracht van de Roverheid, hun quota moeten halen……….

 7. De jongens die achter hun bureau zitten hoeven van mij ook geen loonsverhoging. Die kunnen wel wat inleveren voor de jongens op straat. Zij zijn immers degene die het meeste risico lopen. Daar mag dan wel wat tegenover staan vind ik. Wedden dat als de jongens op straat meer gaan verdienen, dan die achter hun bureau, dat zij dan ook achter dat ding vandaan komen en de straat op willen. Hebben we meteen meer blauw op straat bereikt.

 8. Volgens mij is het enorme percentage (bij 10 % geloof ik over 2 jaar) voor iedereen. Dus de meest verdienenden worden er nog beter door betaald. En de kloof tussen veel en relatief weinig verdienen, bij de pliesie, (want echt weinig verdienen ze daar niet) wordt weer groter. Net als in onze maatschappij dus. Immer 10% van 1700 = een verhoing met 170 Euro p.mnd en 10% van 5000 Euro is 500 Euro per maand :- Zal Wilma wel vinden dat iedereen zsm “hoog” wil woren 😮

 9. @wilma ja die agentjes ook
  dus laten ze de boeven maar vrij hun gang gaan :-
  moet de (burger)opletten ja wij betalen ze en dan doen ze nog niet eens waarvoor ze zijn aangenomen
  laat ze maar boeven pakken ;D ;D ;D

 10. Iemand die te hard rijdt is ook een boef. Zelfs een mogelijke moordenaar en dan heb ik het nog niet eens over met alcohol oprijden. Kan je nog wel meer voorbeelden noemen maar denk dat het geen zin heeft bij mensen die alleen maar zwart-wit denken.

 11. Volgens mij denk jij nu juist erg zwart-wit Wilma. Snelheidslimieten worden vaak om heel andere redenen gesteld dan veiligheid. (geluidsoverlast bv) Daarnaast vind ik niet elke overtreding het predikaat ‘boef’ waard. Dan zou jij ook een boef zijn voor elke overtreding die je maakt. En via elke overtreding kun je indirect wel iemand de dood in jagen, dus dat mogelijke moordenaar lijkt me nogal overtrokken. Iemand die aan het golven is, kan ook iemand op een verkeerde plek raken, waardoor deze overlijdt. Relativeren is dus in elke situatie een verstandig besluit denk ik.

 12. Dat relativeren is voor sommige mensen zo’n groot probleem dat je strenge regels moet maken. Jammer voor de verstandige mensen. Er is wel een oplossing voor. Strafkampen en de doodstraf voor alle criminelen en in Nederland. Dat zie ik nog niet gebeuren dus dan toch maar de snelheidsbeperkingen.

Reageer