VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing Berkum – Zuidvogels

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, als er kan worden gevoetbald, in Huizen tegen Zuidvogels, een duel dat eerder dit seizoen al werd afgelast. Zuidvogels speelde afgelopen dinsdag in eigen huis een bekerduel, maar lastte daarna alle trainingen af vanwege de sneeuwval. Mogelijk wordt pas zaterdag bekend of de wedstrijd doorgaat.
Zuidvogels is vooralsnog een grote onbekende voor Berkum, maar de Zwollenaren weten dat de Huizense ploeg snakt naar punten en de huid dus duur zal verkopen. De ploeg van trainer Juan Fernandez Coto staat nu op een 14e plaats in de Hoofdklasse B en aan het eind van de rit betekent die positie het spelen van nacompetitie om het vege lijf te redden. Bovendien hebben diverse belagers minder duels gespeeld, dus Zuidvogels móet punten pakken om uit de problemen te komen.
De ploeg uit Huizen liet begin deze maand zien voor verrassingen te kunnen zorgen door het op eigen terrein sterke Urk met 1-2 te verslaan. Vervolgens ging Zuidvogels echter onderuit bij SDC Putten en CSV Apeldoorn, waarna vorige week op eigen terrein met 0-3 werd verloren van Sparta Nijkerk. In die laatste wedstrijd kreeg Zuidvogels de eerste kansen maar de bezoekers openden de score na een kwartier. Na rust kon Zuidvogels het vooral verdedigend moeilijk meer bijbenen en toen Sparta een kwartier voor tijd op 0-2 kwam was het pleit beslecht. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg bovendien, uit een strafschop, ook nog de derde tegengoal om de oren. Deze week won Zuidvogels voor in de strijd om de Districtsbeker West I met 3-1 van zondag-derdeklasser ZSGOWMS. Dat zorgt mogelijk voor vertrouwen, al waren de bezoekers na een 2-1 tussenstand een aantal keren akelig dicht bij de gelijkmaker. De beslissende derde treffer voor Zuidvogels viel pas drie minuten voor het slot.
Berkum pakte de volle winst in de laatste vier competitieduels, waarbij vorige week met 4-2 van AZSV werd gewonnen. Berkum kwam vóór rust op 2-0 door Johnsen Bacuna en Ruud Wellenberg, maar AZSV begon sterk aan de tweede helft en na de aansluitingstreffer leken de bezoekers op weg naar de gelijkmaker. Berkum bleef echter op de been en toen Bacuna met een fabuleus afstandsschot voor 3-1 zorgde was de tegenstand grotendeels gebroken. AZSV scoorde in de slotminuut nog wel voor de tweede keer maar in blessuretijd tikte Chris van der Meulen de 4-2 binnen. Daardoor klom Berkum naar de derde plaats in de Hoofdklasse B, met minder duels op de teller dan de concurrentie. De Zwolse equipe kan zaterdag verdere stappen zetten, maar weet dat Zuidvogels in nood verkeert en dus niets cadeau zal geven.
De wedstrijd Zuidvogels-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Alex van Kraay uit Puiflijk, die op Sportpark de Wolfskamer aan de Bestevaer in Huizen om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Zou al die eigen jeugd van Berkum nog opgesteld worden nu de wortelsapvereniging leeg loopt.

 2. Goed dat de club doorselecteert. Stapje voor stapje beter. Niet te grote financieel ongezonde risico's nemen. Men heeft gezien hoe het elders vreselijk mis ging. 133.000,00 Euro schuld. Dat is best veel geld als je dat moet aflossen.

 3. VV Berkum speelt echt uit en wint natuurlijk. 1-2 Denk ik. Ze blijven daarmee eerste in de stand.

 4. Het zegt al genoeg hoe Berkum met eigen spelers omgaat, geen enkele vermelding dat er 2 spelers uit eigen jeugd weggaan.
  Nee ze halen liever paar spelers uit Almelo en omgeving.

  1. Het zegt al genoeg dat ze niet naar Be Quick'28 gaan maar naar laagvlieger SVI. De sleeping giant. Let op mijn woorden. Die gaan hoge ogen gooien de aankomende jaren.

  1. 3e D i v i s i e Lalalalalallala 3e D i v i s i e Lalalalalalallala

 5. Berkum doet het gewoon slim, geen geld uitgeven aan spelers die eigenlijk op 3e klasse niveau moeten acteren. Terecht dat SVI deze spelers binnen harkt. De grootste club van Zwolle heeft helemaal geen beleid inzake de jeugd. Gelukkig sponsort de Gemeente Zwolle deze vereniging onder het mom van buurthuis, lift en dergelijke. Misschien kunnen ze de boel daar plat gooien als ze toch al bezig zijn met de Ijsselcentrale?

  1. Hoogste tijd dat ze Bert V. inhuren. Die heeft goede betrekkingen met de gemeente Zwolle en de belastingdienst en beleid maken kan hij als de beste.

  2. Jaja net zoals hij vroeger handelde bij de "leukste club van Zwolle". Wat een sof.
   Zouden de rood zwarten hun slogan van de Belastingdienst geknipt en geplakt hebben.?
   Die lijkt er verdraaid veel op.

   Leuker kunnen we het niet maken …

 6. Zal SVI nu dezelfde subsidie krijgen als rood-zwart? Verbouwing buurthuis en dan bijna failliet gaan?

 7. Ik hoop het niet. Niet nog een voetbalclub die op omvallen staat. Bert is toch geen voorzitter van SVI? Nou dan zal het wel goed komen.

 8. Ga er vanuit dat Berkum morgen wint, na PEC Zwolle is dit toch het uithangbord van Zwolle qua voetbalprestaties

 9. Met wortelsap en gezonde broodjes staat de rabarber club Berkum op 1.
  Verder stelt deze dorpsclub weinig voor.
  Alleen de koopgekte heeft toegeslagen en de eigen jeugd wordt vergeten.

 10. Blablablablabla uiteindelijk telt maar één statistiek en dat is de ranglijst.

 11. Voorbeschouwing Zuidvogels-Berkum.
  Daar begint deze rubriek mee, wat schetst mijn verbazing.
  Er komen clubs aan de orde die totaal niks met deze openingswinst te maken hebben!!!!!
  Zijn sommige mensen dan zo dyslecties?????
  En Domineeszoon, ben jij nou zo dom, of zijn wij nou zo slim.
  De kift spat er weer van af mensen, acceptatie daar is hier toch wel een chronisch tekort aan.
  Julli kunnen er nu eenmaal niks aan doen dat wij “vv Berkum” zo goed zijn.
  Leg je daar nu maar bij neer, en steek wat meer energie in je eigen rotleven.
  Wie weet, levert het nog een keer wat op.

 12. Het blijft een wortelsapvereniging met gezonde broodjes,of te wel een zielig zooitje dat Berkum.

 13. Hoppa 0-1. Heb ik de uitslag alweer goed voorspeld. Wordt een beetje eentonig zo.

  1. Die vallen mij enorm tegen. Zijn afkomstig van de 3e divisie maar dat zie je niet terug in het spel en stand.

  1. Het lachen is ze vergaan. Het huilen staat ze nader dan het lachen. Wie het laatst lacht, lacht het best. Hahahaha

 14. Mooi die tapijtboeren op 1 Gezellige club trouwens ook leeft als geen ander.
  Daar kunnen ze bij de wortelsapvereniging nog een voorbeeld aannemen met die 20 grijze sloebersupporters.

  1. Gelukkig werd de oorwassing maar door 450 toeschouwers gezien. Een nieuw dieptepunt qua bezoekersaantallen. Club is dood. De binding is weg door de vele duur betaalde spelers die aangetrokken worden. Zonde.

Reacties zijn gesloten.