Ongeval met meerdere voertuigen zorgt voor hinder A28

Zwolle – Door een ongeluk met meerdere voertuigen zijn er op de A28 2 rijstroken gesloten vanaf Zwolle richting Hoogeveen ter hoogte van Nieuwleusen hectometerpaal 100.9, net voorbij het Shell pompstation. Deze afsluiting zorgt op dit moment voor veel hinder. Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat de afhandeling van het uur nog een uur gaat duren.

Er zou bij het ongeval het glas van een auto van een glaszettersbedrijf zijn gevallen. Hierdoor is slechts een rijstrook vrij, waardoor er een file van zeven kilometer staat. De vertraging wordt geschat op 45 minuten. Verkeer vanuit het midden van het land kan beter via de Flevopolder naar het noorden rijden, A27 en A6.

Update 17:21 uur
De rijbaan is weer vrij, waardoor de file kan beginnen met oplossen. Verkeer vanuit het midden van het land wordt nog steeds geadviseerd via A27 en A6 naar het noorden te reizen.

Update 17:11 uur
Rijkswaterstaat geeft aan dat de voertuigen door de berger zijn meegenomen. Alleen de rechterrijstrook is nog afgesloten voor het reinigen van het wegdek.

Artikel delen: