Stormloop op democratiespelen en gastlessen

Stormloop op democratiespelen en gastlessen

Zwolle – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is een ware run ontstaan op gastlessen en democratiespelen die de provincie Overijssel, veelal in samenwerking met gemeenten, organiseert. Normaal gesproken worden in een maand tussen de 15 en 20  lessen en spelen gehouden, in maart ligt het aantal nu al op 70.

Andere locatie
De vraag is zo groot dat uitgeweken moet worden naar andere locaties. “Normaal gesproken doen we de democratiespelen in het provinciehuis of in de gemeente waar de school staat. Deze maand wijken we ook uit naar andere gemeenten”, zegt projectleider Letty Wegkamp. Komende maand worden, in samenwerking met Prodemos en de gemeenten Almelo, Hengelo, Enschede, Hof van Twente en Zwolle, bijeenkomsten georganiseerd. Bij alle bijeenkomsten is er medewerking van een raadslid of Statenlid.

Op 6 maart spelen drie HAVO-klassen van Twickel in de raadszaal van Hof van Twente Democratiespelen. Op 12, 15 en 16 maart zijn er bijeenkomsten in de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle met studenten MBO I en II van het Deltion, op 14 maart gastlessen op het ROC Hengelo voor MBO III en IV. Maar ook op de andere dagen zijn er volop bijeenkomsten op diverse plekken.

Door deze bijeenkomsten leren en ervaren de deelnemers hoe de democratie werkt.

Ze kunnen in gesprek met een politicus en ze kunnen in Staten- en raadszalen in de huid kruipen van die politici. Dit levert vaak spannende debatten tussen de deelnemers op


Aanvraagstop
De hausse aan aanvragen heeft ertoe geleid dat de provincie voor maart geen ruimte meer heeft voor gastlessen en democratiespelen. Belangstellenden kunnen al wel aanvragen indienen voor de rest van het jaar.

Informatie en aanmelding via: Letty Wegkamp-IJsinga Communicatie, provincie Overijssel
06 104 202 73 

Op 5,6 en 7 maart starten onderstaande bijeenkomsten op de vermelde tijden. Elke bijeenkomst duurt ca. 2 uren.

Zwolle provinciehuis,
-6 maart Celeanum 9.00 uur
-6 maart Deltion MBO I en II om 12.00 en om 14.30 uur 

Zwolle gemeentehuis
Deltion MBO II en III
5 maart 13 uur
6 maart 10 en 13 uur
7 maart 10 en 13 uur

 

 

Artikel delen: