Willem Bel in actie - Foto: Ingezonden foto
Willem Bel in actie
Foto: Ingezonden foto

Zegereeks Gebroeders Postma duurt voort

Zwolle – Op de Gebroeders Postma staat voorlopig geen maat. De ongeslagen koploper wist ook de wedstrijd, ondanks afwezigheid van een aantal dragende krachten, tegen HubTo met 14-3 te winnen en ziet voorlopig alleen in Tabonon Sportschool concurrentie voor het kampioenschap in de maandag hoofdklasse. Tabonon deed wat het moest doen om in het spoor te blijven en dat is winnen. Diaspora kwam tekort en verloor met 3-7. Bafana Bafana blijft het verrassend goed doen op het hoogste niveau. Het team van Tjerk Kooistra was dit keer met 9-2 te sterk voor Bola-Lah! Satu. Bola-Lah! was veel te sterk voor Hanz en wist de dubbele cijfers op het scorebord te zetten (10-1).

In de 1e klasse A wist debutant in de competitie LPB’17 wederom haar wedstrijd om te zetten in winst. Dit keer was VIPS met 8-1 de prooi. Ook LPB’17 lijkt op weg naar het kampioenschap en daarmee promotie naar de hoofdklasse. Ook de concurrentie wist de wedstrijden om te zetten in winst. Zo won Ballin met 6-2 van Present en was Kjelvik-SVI met 11-6 te sterk voor FC Auto Siero. Ook Old Stars United doet nog mee in de race om de prijzen en ze wonnen met 6-1 van de Belgische Keizer 1. Voor het Exact Software wordt het een zware opgave om zich dit seizoen te handhaven na verlies met 3-6 van Cycloon Zwolle, waar kersvers zaalvoetbalinternational Jorie Schepers, die vorige week haar debuut maakte voor het Nederlands zaalvoetbalteam tegen Finland, een hoofdrol vertolkte.

In de woensdag hoofdklasse zorgde De Belgische Keizer 2 voor een daverende verrassing door met 8-5 te winnen van KPS Steigerbouw. De Belg wist een 2-5 achterstand knap om te buigen in een te hard duel waar KPS het een aantal minuten moest doen met een man minder. Karba won van het gehavende Europanel met 2-1 en Dozend/KrijtjeFC mocht drie punten bijschrijven met een 5-0 zege op Vastgoed Dalfsen.

Titelfavoriet Aqua Comfort uit Zwartewaterland wist de ongeslagen positie te behouden door met 11-2 te winnen van Grandesco. KGK Klusgeklaard samen met Keijl Flevo Holland zijn de enige, weliswaar op afstand, overgebleven concurrenten in de 1e klasse D op woensdag. Keijl kwam niet in actie, maar KGK wist met 8-3 te winnen van zvt Edon.

In de 1e klasse C wist Kameroen het spannende duel met 6-5 van Jan Groen te winnen, waardoor Jan Groen de titelaspiraties voorlopig in de ijskast kan zetten. Poppe Advocatuur won het doelpuntrijke duel van Salverda Bouw 1 met 8-4. Innofeet gaat in deze klasse ongeslagen aan kop en heeft 8 punten voorsprong op LeGong.

De volgende competitieronde vindt plaats op maandag 5 en woensdag 7 maart in de WRZV hallen de wedstrijden starten om 18.30 uur.

Artikel delen: