Waardering voor bouwpersoneel Zwolse busbrug

Waardering voor bouwpersoneel Zwolse busbrug

Zwolle – Voor de bouwwerkzaamheden van de Zwolse busbrug geldt een strakke planning, zodat de busbrug begin 2019 gereed is.  Ondanks de Siberische vrieskou gaan de werkzaamheden dan ook ‘gewoon’ door. Als blijk van waardering trakteerden gemeente Zwolle en ProRail de medewerkers van BAM Infra, Victor Buyck en Strukton Rail die werkzaamheden verrichten voor de busbrug. Wethouder Anker schepte warme erwtensoep voor ze in en deelde die uit.

Strakke planning
Gehuld in vele lagen kleding, dikke handschoenen en nog dikkere hoofdmutsen doen de mensen van BAM Infra, Victor Buyck en Strukton Rail deze dagen hun werk. BAM Infra en de Belgische bruggenbouwer Victor Buyck werken al lange tijd op het bouwterrein aan de Hanzelaan aan de nieuwe busbrug. Sinds afgelopen weekend zijn ook mensen van Strukton Rail aan het werk op het bouwterrein van de busbrug. Zij hebben de opdracht om in negen dagen voor 5 maart de bovenleiding ter hoogte van het gebouw van City-Post over enkele honderden meters circa twee meter te verlagen. Hierdoor kan het stalen deel van de busbrug in het weekend van 19 en 20 mei over het spoor op zijn definitieve plek gelegd worden. “Ik heb veel respect voor al deze vakmannen. Ze werken hard en nauwkeurig door en moesten met de kou van de afgelopen dagen behoorlijk afzien. Gemeente Zwolle en ProRail zijn ze dankbaar voor hun inzet en dat willen we met een kop lekker warme erwtensoep onderstrepen”, aldus Ed Anker.

In het Pinksterweekend wordt het stalen deel van de busbrug over het spoor gereden. De verwachting is dat de bussen begin 2019 over de nieuwe brug gaan rijden. Lees meer via www.zwolle.nl/spoorzone.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.