Zwolse woningcorporaties zijn duur uit

De Zwolse woningcorporaties en de gemeente Zwolle nodigen minister Vogelaar van Wonen uit voor een bezoek aan Zwolle. Onderwerp van gesprek is de financiële positie van de corporaties door allerlei maatregelen die het Rijk neemt.

Het Rijk heeft 40 probleemwijken aangewezen die extra geld krijgen. In Zwolle is geen wijk aangewezen, maar de Zwolse corporaties moeten wel een bijdrage leveren aan een fonds voor die 40 probleemwijken. Ook moeten ze vennootschapsbelasting betalen en fors investeren in energiebesparende maatregelen. De Zwolse woningcorporaties zijn bang dat ze weinig geld overhouden voor wijkaanpak in hun eigen gemeente.
 
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Vogelaar is het spoor bijster en Bos sluit zijn begroting met deze Vpb heffing! >:( >:( >:(
  En waar is de Vaststellingsovereenkomst ineens gebleven?

 2. Ze hebben volgens mij geld zat, gezien de belachelijke hoge huurgrenzen (bron dewoningzoeker.nl) –> Eenpersoonshuishouden met
  een inkomen:hoger dan ?? 2300 U komt in aanmerking voor woningen met een rekenhuur: hoger dan ?? 492

  Vergelijk dat eens met andere gemeenten!

 3. bull-shit? Bovenstaande klopt gewoon, huren in Zwolle is gewoon erg duur, zeker als je één midden inkomen hebt.

  “De Zwolse woningcorporaties zijn bang dat ze weinig geld overhouden voor wijkaanpak in hun eigen gemeente”

  Er is onvoldoende inzicht in het opgebouwde vermogen van de woningcorporaties. Verondersteld wordt dat dit niet erg weinig is.
  Karel wat is jouw visie en heb je tips voor een goedkope woning in Zwolle waarbij men voldoet aan de inkomenseis. Bovenstaande reactie is wellicht een beetje off-topic maar komt voort uit de gedachte, wat doet de woningcorporatie met het vele extra geld –> vraag en aanbod wordt uitgebuit.

 4. Heb me laten vertellen dat het geld van de corporaties in de woningen zit. Dus er is geld. Komt alleen vrij bij verkoop van huurwoningen. Of dat de oplossing is????

  Nieuwe huurwoningen moet veel geld bij op de huurprijs laag te houden. Laag is bereikbaar met huursubsidie

Reageer