Eerste 1000 meter WK sprint voor Mulder 500 meter te lang

Eerste 1000 meter WK sprint voor Mulder 500 meter te lang

Zwolle – Na de 500 meter kwam de Zwolse schaatser Ronald Mulder vandaag ook in actie op de 1000 meter op het WK sprint in Changchun. Op deze afstand werd hij vandaag elfde en zakte daarmee een aantal plaatsen in het tussenklassement. Hij kwam in de vijfde rit in actie tegen de Duitser Joel Dufter.

Mulder opende sterk in 16,50, maar had daarna zichtbaar moeilijk met de afstand. Na een ronde te hebben gereden, leek de afstand toch echt 500 meter te ver. De eerste volle ronde kwam Mulder door in 42,15. Hij finishte in 1.10,33 en wist daarmee net zijn tegenstander Dufter voor te blijven die in de laatste bocht weer terug kwam.

In de ritten erna kwamen veel schaatsers aan bod die duidelijk sterker waren op de duizend meter. Dit leverde Ronald Mulder een achtste plek op in het tussenklassement na de eerste dag van het WK sprint.

Vooraf werd Mulder niet gezien als grote favoriet op deze afstand. De 500 meter is zijn sterkste afstand, hoewel hij vroeger toch ook een goede 1000 meter kon rijden. Zo heeft Mulder een persoonlijk record van 1.07,99, gereden op 21 maart 2015 in Galgary, maar wist hier niet bij in de buurt te komen. Afgelopen oktober werd Mulder nog elfde op de NK afstanden in Thialf, Heerenveen.

Morgen zullen de tweede 500 meter en tweede 1000 meter van het WK sprint worden gereden. Hij zal twee sterke ritten moeten rijden om zijn vierde plek van het WK sprint van vorig jaar te moeten evenaren.

Artikel delen: