ChristenUnie: Inzamelactie succesvol

ChristenUnie: Inzamelactie succesvol

Zwolle – Een succesvolle inzamelactie zaterdagmiddag in de wijk Assendorp. Onder leiding van wethouder Michiel van Willigen trok de ChristenUnie met de campagnefietskar door de wijk om afgedankte huishoudelijke apparaten in te zamelen voor het Wecycle inleverpunt bij Rova Zwolle.

Initiatiefnemer Michiel van Willigen: “We kijken terug op een koude, maar meer dan geslaagde middag. Buurtbewoners vonden het prachtig dat we de moeite namen om afgedankte spullen op te halen. Het leverde mooie gesprekken op en met name goede input hoe we Zwolle schoner en duurzamer kunnen maken. Dat nemen we als partij weer mee. Ook als wethouder kan ik er voordeel mee doen.”

De actie strandde in Assendorp. “We wilden eigenlijk ook nog naar Wipstrik. De actie in Assendorp was echter zo succesvol dat we besloten in Assendorp te blijven. Gesprekken met buurtbewoners duurden langer dan we dachten. En als we iets doen dan willen we daar tijd en aandacht aan besteden. Ik voorzie wel dat we deze actie een keer gaan herhalen. En dan staat Wipstrik als eerste op ons lijstje.”

ChristenUnie Zwolle heeft in haar verkiezingsprogramma tal van ideeën hoe Zwolle duurzamer en schoner gemaakt zou kunnen worden. Lees het programma op www.oogvoorzwolle.nl.
www.christenuniezwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Goeie actie van de CU!

  Brengt ’t bewustzijn van de assendorpers op gang zo te lezen. Toch, ook een bedenking, misschien laten we ons een beetje al te gek maken hier, we doen ’t al echt goed en de mega ellende komt van hele andere delen van de wereld.

  Voorbeeld, 90% van het plastic in de oceanen is terug te leiden naar tien grote rivieren, uit ’t vere oosten en afrika.

  Geef geloof een stem is wel een puntje natuurlijk, maar wees hopelijk ook realistisch.

  Apparaatjes inzamelen …..


  ⚠️ Meld

 2. Je hebt helemaal gelijk Hikje. Het gaat uiteraard verder dan onze straat, onze wijk en onze stad. Denk aan impact vliegtuigen en de vleesindustrie. Maar desalniettemin, vanuit het principe: doe wat je hand geeft om te doen, is het goed klein te starten. Alle beetjes helpen… stap voor stap. En wat betreft de mega ellende is volgens mij met name terug te voeren op onze westerse consumptiemaatschappij. Enorm lastig om een patroon van gewoontes duurzamer te maken. Daarnaast was de actie ook bedoeld om het gesprek aan te gaan met buurtbewoners hoe we in Zwolle, in het klein, stappen kunnen zetten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.