Avond over milieuvriendelijk wonen in Trapjeswijk

MMWT en woningcorporatie SWZ houden op 31 januari om 19.30 uur gezamenlijk in het wijkcentrum Holtenbroek een presentatieavond over het mens- en milieuvriendelijk wonen project dat in de Trapjeswijk in Holtenbroek zal worden gebouwd.

Het is de bedoeling om in het project energiezuinige, gezonde en mooie huur- en koopwoningen in een aantrekkelijke woonomgeving (tegenover de wijkboerderij De Klooienberg) te bouwen. De bewonersvereniging MMWT (onderdeel van de Stichting MMWZ die ook betrokken was bij de realisatie van de Bongerd in Zwolle -Zuid en de Meanderhof in Stadshagen) is verantwoordelijk voor het bewonersbelang in het project. Doordat het ontwerp van het project opnieuw gemaakt moet worden, bestaan er nog veel mogelijkheden om mee te denken in het ontwerp van de woningen.

Voor SWZ is het project een voorbeeldproject vanwege het initiatief van toekomstige bewoners, de gedachten over duurzaamheid, energieverbruik en uitstraling en het idee van onderlinge betrokkenheid van bewoners, ook na de oplevering. De Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle ondersteunen het project financieel.

Tijdens de presentatie zal SWZ toelichten wat de corporatie met het project wil realiseren. MMWT licht toe wat de uitgangspunten van de vereniging zijn. Ook zal de beoogde bouwer een presentatie houden over de bouwwijze van de woningen. Het is mogelijk om lid te worden van de vereniging om daarmee in aanmerking te kunnen komen voor een woning. Van de leden wordt een actieve inbreng verwacht. Belangstellenden zijn deze avond van harte welkom!

Meer informatie over het project kunt u vinden op www.mmwtzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer