Wennemars mist tweede WK toernooi

Schaatser Carl Verheijen heeft zich woensdag in Heerenveen geplaatst voor het WK allround. De 32-jarige Verheijen, die vorige maand op het NK niet geheel fit was en zich daarom niet plaatste voor het EK allround, won in Thialf de skate-off over twee afstanden. Op de 1.500 meter werd hij vierde, maar pakte de winst op de 5.000 meter. Hij hield concurrenten Erben Wennemars en Tom Prinsen achter zich.

Wennemars, die dinsdag de 1.500 meter won, had een voorsprong van ruim acht seconden op Verheijen. Hij finishte in een tijd van 6.37,41 echter bijna elf seconden later dan Verheijen en eindigde als tweede in het klassement. Na het WK sprint is dit het tweede WK toernooi waar Wennemars zich niet voor weet te plaatsen. Hij gaat nu voor de WK afstanden in het Japanse Nagano.

Verheijen, die vorig jaar brons won op het WK, completeert de Nederlandse schaatsploeg, die verder bestaat uit regerend kampioen Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Ben Jongejan. Het WK wordt op 9 en 10 februari gehouden in Berlijn.

Artikel delen:

Reageer