Minder treinen richting Almere wegens actievoerders Oostvaardersplassen

Minder treinen richting Almere wegens actievoerders Oostvaardersplassen

Zwolle – Op de laatste dag van de werkzaamheden aan de bovenleiding bij station Zwolle, hebben reizigers op dit moment nog een hindernis op de route richting station Almere. Actievoerders lopen via het spoor om de grote grazers bij de Oostvaardersplassen bij te voeren. Aangezien dit voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen, heeft ProRail de actievoerders gevraagd het spoor zo snel mogelijk te verlaten. ProRail heeft de politie inmiddels ingeschakeld.

Er worden beperkt treinen ingezet voor zo lang als de situatie duurt. Op dit moment is er nog geen nadere informatie. Reizigers die vanaf Zwolle richting Almere en verder reizen, moeten rekening houden met vervangend busvervoer van Zwolle naar Kampen-Zuid. Dit in verband met de geplande werkzaamheden. Maar daarnaast dus ook mogelijk vertraging vlak voor Almere Centraal.

Update 18.05 uur
Na het ingrijpen van de politie zijn de actievoerders van het spoor. Hierdoor kan het treinverkeer weer op normale snelheid rijden.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Yep, mooie actie van de mensen. ’t gaat om de Oostvaardersplassen. Als ’t vliegveld er komt,
  dan zijn de vogels daar niet meer. Ik denk, als we ook maar een heel klein beetje natuur willen overhouden,
  dan mogen we hopen dat de actievoerders ten strijde gaan.

  Ik roep eenieder op om echt goed na te denken. Wil je echt de mogelijkheid hebben om voor een tientje
  of vier ’t vliegtuig te nemen naar Spanje ? Wetend dat zulks niet klopt ? En nooit kan kloppen ?

  Men gaat alle vogels daar afschieten, en als dat niet werkt, vergiftigen. Knoop ’t in de oortjes.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een debielen, die mensen die gaan bijvoeden. Zo raakt die hele populatie van slag.
  Er is niets mis met een beetje natuurlijke selectie, de sterksten blijven vanzelf wel over.

  Ook onzin dat sommigen zeggen dat het gebied ervoor te klein is, de populatie is dan gewoon te groot op dit moment en die zal vanzelf wel afnemen. Zo werkt het gewoon in de natuur, in het wild is het niet anders alleen zien we dat niet, of van afstand bij een safari


  ⚠️ Meld

 3. bas -j

  in het wild (bos)
  is er ook bij voeder.
  als het weer zo extreem is
  is er simpel weg ook te weinig voor de sterke beesten

  en ja dan gaan zij ook eerst en de zwakke zullen
  het ook hier niet redden.


  ⚠️ Meld

 4. “Wil je echt de mogelijkheid hebben om voor een tientje
  of vier ’t vliegtuig te nemen naar Spanje ? Wetend dat zulks niet klopt ? En nooit kan kloppen ?”

  Ja hoor, geen enkel probleem mee. Het lijkt me ook beter om de hele Oostvaarderplassen gewoon maar vol te bouwen met woningen, zijn we gelijk van het gezeur af over wel of niet bijvoeren.
  Volgende stap zal wel zijn dat actievoerders zelf gaan bijvoeren in Serengeti National Park zodat de beesten elkaar niet meer opeten.


  ⚠️ Meld

 5. Het bos is Nederland is dan ook zeker geen wild. Bij de Oostvaardersplassen is dat wel met die intentie gecreëerd. Dan moet je de natuur ook z’n gang laten gaan.


  ⚠️ Meld

 6. Nee hoor.. De Oostvaardersplassen zijn per ongeluk ontstaan. Als je de natuur z’n gang wil laten gaan, moet je er dus niet duizenden grote grazers introduceren.


  ⚠️ Meld

 7. De Oostvaardersplassen was afhankelijk bestemd voor industrie en kassen. Maar omdat er in die tijd geen behoefte aan was is het gebied met rust gelaten en heeft dit natuurgebied kunnen ontstaan. Beter zo dan industrie.


  ⚠️ Meld

 8. Klopt wat Riet pluim zegt.
  Bovendien zijn de Oostvaardersplassen een geïsoleerd gebied: de dieren kunnen niet verder trekken als het eten op is. Iets wat in de echte natuur wel kan. In wezen zijn de Oostvaardersplassen geen échte natuur, de dieren zijn afhankelijk van bijvoeren.
  Dat is niet erg maar ga dan ook gewoon bijvoeren, IPV met allerlei theoretische verhalen te komen zoals sommige “natuurbeheerders” doen.


  ⚠️ Meld

 9. Die natuurbeheerders weten in ieder geval waar zij mee bezig zijn, en hebben er meer verstand van. toevallig gisteren gezien hoe een paar van die zogenaamde dierenliefhebbers bezig waren met een paard te ‘redden’ ? Niet normaal hoe die dames met dat dier omgingen. Deze dieren hebben in ieder geval een beter leven dan in de gangbare vleesindustrie. De meeste mensen zijn ook kort van geheugen. Ik weet nog wel hoe populair de film de nieuwe wildernis was. Kijk die maar eens terug zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 10. Er waren ooit vergevorderde plannen om de Oostvaardersplassen te verbinden met de Veluwe. Is indertijd tegengehouden door staatssecretaris Henk Bleker omdat 14 boeren bezwaar gemaakt hadden.


  ⚠️ Meld

 11. In de Nieuwe Wildernis overlijdt, als ik me goed herinner, één veulentje omdat hij zo dom was geweest zich niet vol genoeg te hebben gegeten toen het kon.

  Dat kaalgevreten woestijnlandschap is ook nergens te zien.

  Het lijkt in de verste verte niet op de werkelijkheid.


  ⚠️ Meld

 12. @Ewoud
  Over kort geheugen gesproken: De Oostvaardersplassen bestaan al een tijdje en wat er deze winter gebeurt qua hongerlijden door de dieren, is al de zoveelste keer. Waarschijnlijk ook al voordat die film gemaakt was, bovendien is mij niet duidelijk wat die film er überhaupt mee te maken heeft.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.