De GroenLinks Karavaan trekt door Zwolle Zuid - Foto: Demi Hendriks
De GroenLinks Karavaan trekt door Zwolle Zuid
Foto: Demi Hendriks

De Karavaan bezocht Zwolle Zuid met “Verhalen uit de wijk”

Zwolle – Zaterdag 3 maart trok De Karavaan door Zwolle Zuid. Een tocht met mooie verhalen uit de stad en de wijk. De Karavaan werd georganiseerd door GroenLinks Zwolle. Verschillende bewoners en verhalenvertellers kregen een podium om hun verhaal te doen over Zwolle Zuid.

Om 11.00 uur stond de stoet als eerste stil bij Winkelcentrum Zwolle Zuid. Na een welkomswoord van GroenLinks kandidaat Norman Finies werd het podium geboden aan Guus Puylaert. Hij vertelde het verhaal van de man die zijn hele leven aan de IJssel heeft gewoond en daar tot het einde der dagen wil blijven wonen.

Stan Fritschy bracht het publiek in vervoering met zijn verhaal over het kunstwerk Au bain-marie, dat ooit in het toenmalige winkelcentrum stond, en nu als boegbeeld op een rotonde staat. En wat te denken van het verhaal over de bouw van een Pyramide woning in een tijd dat duurzaam bouwen nog nauwelijks bekend was.

Na de optredens bij het winkelcentrum ging De Karavaan door naar park de Schellerdriehoek, een tweede markant punt in de wijk. Bewoonster Els van ’t Klooster droeg daar het verhaal van het Schellerdriehoekmannetje voor. Een bijzondere vertelling over de natuurlijke leefomgeving in deze mooie groene wijk.

GroenLinks lijsttrekker Sylvana Rikkert sloot de Karavaan af met een dankwoord. “De geschiedenis van Zwolle is heel rijk. Elke wijk heeft zijn eigen cultuur en eigen verhalen. Met de Karavaan hebben we een klein beetje hiervan zichtbaar en hoorbaar gemaakt in de wijk Zwolle Zuid. Het geeft een wijk en een buurt een gezicht en karakter en al die verhalen uit alle wijken maken samen de stad.”

De muzikale omlijsting op deze inspirerende middag kwam van Jasper van der Deen, vierdejaars student aan het Zwolse conservatorium. De presentatie was in handen van Patrick Pelman. GroenLinks Zwolle heeft de ambitie om met de Karavaan regelmatig een andere wijk in te trekken. Wil je de partij uitnodigen om langs te komen in jouw wijk? Mail dan naar info@groenlinkszwolle.nl.

Foto's 3
Guus Puylaert - Foto: Sansho Weynschenk
Guus Puylaert
Foto: Sansho Weynschenk
Stan Fritschy - Foto: Sansho Weynschenk
Stan Fritschy
Foto: Sansho Weynschenk
Artikel delen:
Reacties 2
 1. die fotoos zeggen mij al genoeg. die types kun je uittekenen. rooie broek raar baardje, of een culturele sjaal met wanten ipv handschoenen.vroeger noemden wij dat alternatief. tegenwoordig kun je beter over gevaarlijk spreken. een bedreiging voor de nederlandse samenleving.


  ⚠️ Meld

 2. O, wel, ik had al verwacht dat ’t spannend zou gaan worden.
  En dat we heel wat samen uit te zoeken hebben.

  Ik steun de groen links beweging. We lopen immers met
  z’n allen regel recht op ’t ravijn af. Net als
  lemmingen. Maarja. Hoe erg je ook links of rechts
  kan kletsen, ’t is al te laat. We gaan d’r vol gas
  opaf.

  Wel een ideetje, -ons hoekje-


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.