Windesheim houdt open dag en open avond

Windesheim opent op vrijdag 8 februari zijn deuren. Iedereen die wil weten wat Windesheim te bieden heeft aan opleidingen op hbo-niveau is welkom. De voorlichting over alle bacheloropleidingen vindt ’s middags plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. ’s Avonds kunnen bezoekers tussen 19.00 en 21.00 uur informatie krijgen over deeltijdopleidingen, cursussen, post-hbo- en masteropleidingen. Het totale programmaoverzicht en de routebeschrijving zijn te vinden op www.windesheim.nl.

Tijdens de open dagen valt er op Windesheim van alles te ontdekken. Havisten, vwo’ers en mbo’ers kunnen op deze dag sfeer proeven, opleidingen bezoeken, voorlichtingsrondes bijwonen en vragen stellen. Op de informatiemarkt in de centrale hal is informatie verkrijgbaar over huisvesting, studentenverenigingen en studiefinanciering. Ook kunnen belangstellenden informatie krijgen over het Windesheim Honours College, een internationale Engelstalige hbo+ variant met een intensief, interdisciplinair en internationaal onderwijsprogramma. Het Honours College richt zich op studenten met ambitie, die sneller willen studeren of die hun kennis en vaardigheden meer dan gemiddeld willen verdiepen.

Naast het Windesheim Honours College start Windesheim per september 2008 ook de hbo-opleidingen HBO-Rechten en Godsdienst-Pastoraal Werk. HBO-Rechten leidt studenten op tot brede, praktijkgerichte juristen. Afgestudeerden kunnen met hun diploma aan het werk als juridisch medewerker, adviseur of consultant bij de overheid of in het bedrijfsleven, als parketsecretaris bij het openbaar ministerie of als gerechtssecretaris bij de rechtbank. Bij de opleiding Godsdienst-Pastoraal Werk draait het om de samenhang tussen geloof, cultuur en samenleving. Na het afronden van deze opleiding kunnen afgestudeerden aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg, het godsdienstonderwijs, de kerk, de religiejournalistiek of als consultant/adviseur op het gebied van identiteitsvragen. De opleiding is een samenwerkingsverband van Windesheim, de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Protestants Theologische Universiteit in Kampen. De opleiding wordt aangeboden op hbo- en universitair niveau. Colleges vinden dan ook plaats in zowel Zwolle als Kampen. 

Parkeren op de Campus is tijdens de open dag een probleem. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, rijden er ’s middags gratis Windesheimbussen tussen het NS-station (uitgang Zuid) en de hogeschool.

s’Avonds is er een voorlichtingsbijeenkomst van een aantal deeltijd, post-hbo en masteropleidingen en cursussen. Om 19.00 uur start een korte introductie in het Atrium (hoofdingang – gebouw C) op de Campus. Aansluitend kunnen bezoekers op de informatiemarkt een indruk krijgen van het opleidingenaanbod. Ook zijn medewerkers van het Studieloopbaancentrum daar aanwezig voor het geven van een beroepskeuzeadvies. Om 19.30 uur en om 20.30 uur starten de voorlichtingsrondes van de diverse opleidingen. Hierin krijgen bezoekers uitgebreide informatie over vorm en inhoud van de opleiding of cursus. Ook kunnen ze kennismaken met de studie- of opleidingscoördinator. Vanaf maandag 4 februari zijn de deelnemende opleidingen te vinden op de website: www.windesheim.nl

 

 

Artikel delen:

Reageer