PvdA op bezoek in de Kolkenbuurt Zwolle-Zuid

PvdA op bezoek in de Kolkenbuurt Zwolle-Zuid

Zwolle – Op zaterdag 3 maart bezocht de PvdA-Zwolle de Kolkenbuurt in Zwolle-Zuid. In en om het winkelcentrum aan de Forelkolk kregen wijkbewoners een roos aangeboden en enkele vragen over de wijk voorgelegd. Wat zijn de pluspunten van de wijk en wat kan beter?

Inwoners van de Kolkenbuurt wonen graag in hun wijk. De woonomgeving is prettig en het groen en het winkelaanbod zijn goed. Ook de bereikbaarheid scoort hoog, zowel van de wijk zelf als van de mogelijkheid om snel in de binnenstad te zijn.

De verkeersveiligheid (kruispunten en snelheid) en het onderhoud van groen en de openbare ruimte zou wel wat meer aandacht van de gemeente mogen hebben. Men stoort zich aan de rondslingerende troep.

Vooral voorzieningen voor ouderen mogen hoger op het prioriteitenlijstje van de buurtbewoners. Willen ouderen langer zelfstandig wonen, dan moeten daarvoor de middelen in de buurt aanwezig zijn. Denk aan activiteiten, maar ook aan vervoer en bereikbaarheid.

De PvdA-Zwolle wil in de volgende raadsperiode inzetten op een goed en betaalbaar openbaar vervoer in Zwolle-Zuid. Denk aan kleinere bussen in de daluren en doelgroepenvervoer. Het op peil houden van een schone en veilige wijk staat ook hoog op de agenda, zoals het handhaven van de 30-kilometerzones en het terugplaatsen van afvalbakken. Tenslotte wil de PvdA zich sterk maken voor meer sociale ontmoetingsplekken in de wijk en een goede uitstraling van de wijkwinkelcentra.

 

Foto's 2
PvdA op bezoek in de Kolkenbuurt Zwolle-Zuid
Artikel delen:
Reactie 1
 1. Hmm, geen mening hierover. In de wijk stoort men zich aan
  rondslingerende troep lees ik. Hun eigen rondslingerende
  troep vrees ik.

  Ik denk, als je rondslingerende troep ziet, ruim ’t zelf ff op.

  Is de pvda ervoor om het opruimen van rondslingerende
  troep te organiseren, via de overheid, zodat mensen in de
  wijk nog heel ff kort kunnen leven met het idee dat ze
  niet zelf de troep hoeven op te ruimen ?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.