VV Berkum
VV Berkum

Berkum bekert dinsdag bij Heino

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond in de achtste finale van de strijd om de Districtsbeker Oost bij Heino, een tegenstander die de Zwollenaren al diverse keren zijn tegengekomen in beker- en oefenduels. Zo speelden de twee clubs afgelopen januari nog met 2-2 gelijk in de laatste oefenwedstrijd van de winterstop.

Middenmoot
Heino promoveerde in 2014 naar de eerste klasse van het zondagvoetbal en kan zich daar tot nu toe aardig handhaven. Afgelopen seizoen eindigden de Heinoërs op een keurige negende plaats van de 1e Klasse E en de ploeg van trainer Martijn de Vogel is ook nu in de middenmoot te vinden. Voor en na de winterstop werd een serie van vier remises geboekt, gevolgd door een 0-1 nederlaag in eigen huis tegen SC Bemmel. Heino staat daardoor nu tiende maar de verschillen ten opzichte van zowel de hoger als lager staande ploegen zijn gering in deze klasse.

In het bekertoernooi schakelde Heino het tweede elftal van zaterdaghoofdklasser AZSV onlangs met 3-2 uit. Daarvóór kreeg de Sallandse ploeg ook al met een tweede elftal te maken en wel met de reserves van tweededivisionist HHC Hardenberg, die in november met een 2-0 nederlaag naar huis werden gestuurd.

Uitstekend
Berkum draait uitstekend mee in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal waar de equipe van trainer Arno Hoekstra de laatste vijf wedstrijden op rij won. Afgelopen zaterdag wonnen de Zwollenaren met 0-1 bij Zuidvogels in Huizen. Die stand stond al binnen het minuut op het scorebord door een rake kopbal van topscorer Chris van der Meulen, maar hoewel Berkum nog diverse kansen op meer kreeg bleef het bij dat ene doelpunt. De Zwolse ploeg staat door die winst nu op een derde plaats in de Hoofdklasse B, met twee punten achterstand op SC Genemuiden en Eemdijk maar Berkum heeft een duel minder gespeeld dan de beide koplopers.

Vreemde bodem
Berkum speelde de laatste twee wedstrijden in het districtsbekertoernooi ook al op vreemde bodem. Daarbij werden achtereenvolgens Wijhe ’92 en SKV Wageningen aan de kant gezet en beide duels eindigden in een 0-3 overwinning voor de Zwollenaren, die er zin in hebben om daar nu een passend vervolg aan te geven.

De bekerwedstrijd Heino-Berkum wordt dinsdagavond geleid door scheidsrechter Patrick Voogsgeerd uit Ede, die op Sportpark De Kampen aan de Stationsweg in Heino om 20.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. De prioriteit ligt bij het kampioenschap. De B garnituur krijgt hun kans morgenavond want zaterdag wacht Urk alweer.


  Maak melding

 2. Jij weet dat ik niet van bitterballen hou. En schei eens uit over het kampioenschap. Jij weet net als ik dat het kampioenschap niet haalbaar is.


  Maak melding

 3. Zaterdag wacht het coke snuivende Urk.

  Hoe weet ik welke viskotter ik moet hebben of vervoeren ze allemaal dat witte spul en wordt er ook nog vis gevangen?


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.