Lokale rondes Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een feestelijk voorleesproject waaraan dit jaar in heel Nederland meer dan 70.000 kinderen uit groep 7 en 8 meedoen. Via school-, lokale, regionale en provinciale rondes komt uiteindelijk per provincie één voorleeskampioen in de landelijke voorleeswedstrijd, op 21 mei in Amsterdam, terecht.

Op woensdagmiddag 30 januari organiseert Bibliotheek Zwolle de tweede en derde ronde van in totaal drie Zwolse voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Omdat maar liefst 28 Zwolse basisscholen een voorleeskampioen aangemeld hebben, mag Zwolle dit jaar drie voorleeskampioenen afvaardigen naar de regionale ronde. Woensdag 23 januari werd de eerste ronde van de voorleeswedstrijd gehouden. De eerste 9 leerlingen uit groepen 7 en 8 streden om de titel “Zwols voorleeskampioen”. Deze titel is behaald door: Deveney Brehler van basisschool Marsweide. Zij las voor uit De Zevensprong van Tonke Dragt.

De jury, bestaand uit gemeenteraadslid Frankwin Mussche, teamleider van Bibliotheek Stadshagen Ruud Brons en jeugdbibliothecaris Fenneke Aarnink vond de kwaliteit van de negen kandidaten erg hoog. Toch was de jury unaniem in haar mening dat er duidelijk één kandidaat was die de winnaar verdiende te worden: Deveney Brehler.

Intonatie

Deveney gaf een uitstekende inleiding waarin ze met name aangaf waarom ze het boek De Zevensprong van Tonke Dragt had gekozen. Verder had Deveney heel goed contact met het publiek, waarbij ze toch echt bleef voorlezen. Het meisje had een heldere rustige stem, met een uitstekende intonatie waar het heel prettig naar luisteren was. Kortom een terechte winnaar van de eerste voorronde van de Zwolse Voorleeskampioenschappen.

Deveney zal op woensdag 30 januari tijdens de prijsuitreiking van de derde ronde aanwezig zijn, om daarna samen met de andere twee kampioenen op de foto te gaan.

Artikel delen:

Reageer