Stadhuis Zwolle krijgt flexibel kantoorconcept

Stadhuis Zwolle krijgt flexibel kantoorconcept

Zwolle – In navolging van het Stadskantoor, wordt het Stadhuis Zwolle in 2018 verbouwd om zo tot een flexibel kantoorconcept te komen. De totale verbouwing gaat een jaar in beslag nemen.

Begin dit jaar is gestart met de bouwwerkzaamheden. Het gebouw, waarin onder andere het bestuur is gevestigd, wordt geheel omgebouwd naar een flexibel kantoorconcept. Dit houdt in dat het pand grotendeels wordt heringericht en dat er geen vaste werkplekken meer zijn. In 2015 is het Stadskantoor, na een grondige verbouwing, al overgegaan op dit concept. De planning was dat het Stadhuis snel daarna verbouwd zou worden. Echter, de tijdelijke inhuiziging van de Stadkamer in het Stadhuis, zorgde voor een vertraging.

Eén van de redenen om het Stadhuis te verbouwen, is om het pand te verduurzamen. Al in 2013 is de ambitie uitgesproken om het toen geldende energielabel E te verbeteren naar energielabel A. Zo wordt onder andere de dakbeddekking van het huidige bedrijfsrestaurant vervangen en geisoleerd en wordt LED verlichting toegepast. Daarnaast wordt zo veel mogelijk van het bestaande materiaal hergebruikt (zogeheten circulaire economie). Onder andere de glasplaten, plafonds en meubilair worden hergebruikt. Om de 4e verdieping beter te onsluiten, komt er een loopbrug over de Lombardstraat om zo, via het trappenhuis of de lift de multifunctionele ruimte op de 4e verdieping te bereiken. De gemeenteraad heeft al in 2015 ingestemd met de kosten voor de verbouwing van 6,2 miljoen euro.

Artikel delen: