Wielrenster Kirsten Wild krijgt erepenning gemeente Zwolle

Wielrenster Kirsten Wild krijgt erepenning gemeente Zwolle

Zwolle – Drie gouden EK-medailles, drie gouden WK-medailles, een zilveren Olympische medaille en een zilveren WK-medaille; dat is de buit die schaatsers Lotte van Beek en Ronald Mulder en wielrenster Kirsten Wild alleen dit jaar al bij elkaar geschaatst en gefietst hebben.

Begin januari van dit jaar werd Lotte Europees Kampioen ploegenachtervolging en 1500 meter tijdens de EK Afstanden in Kolomna (Rusland). Tijdens de Oympische Spelen in Pyeongchang won zij de zilveren medaille ploegenachtervolging.
Ronald stond in Rusland tijdens de EK Afstanden op de hoogste tree van het podium van de 500 meter.

Kirsten kwam afgelopen weekend met vier medailles terug van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Scratch: goud. Omnium: goud. Puntenkoers: goud. En dan ook nog eens zilver op de koppelkoers samen met Amy Pieters. Voor al haar bijzondere prestaties als wielrenster op de baan en de weg krijgt zij van burgemeester Henk Jan Meijer de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt.

Gouden Sportboek
De gemeente Zwolle heeft in 1988 het Gouden Sportboek in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald. Deze sporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren.

Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten. Enkele honderden top- en breedtesporters hebben het Gouden Sportboek inmiddels ondertekend.

Erepenning
De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Kirsten Wild telt het gezelschap nu 33 personen en/of organisaties. De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap.

Artikel delen: