GH start Centrum voor Samenlevingsvraagstukken

Aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle gaat op 1 februari het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van start. Het onderzoek dat in de afgelopen jaren is gedaan onder leiding van lector dr. Roel Kuiper wordt hierin ondergebracht.

Het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken is een kenniscentrum op het gebied van sociale samenhang, integratie en participatie. Steeds meer professionals, instellingen en overheden hebben behoefte aan gerichte praktijkkennis op deze gebieden. Het Centrum is een schakel tussen onderwijs, onderzoek en de samenleving. Bijzondere aandachtsvelden van het Centrum zijn: sociale cohesie in wijk en buurt, de rol van kerken in het maatschappelijk middenveld, lokale vraagstukken van integratie en jeugd en jeugdcultuur.

Programma

De opening vindt plaats in de Nieuwe Buitensoci√ęteit, Stationsplein1 in Zwolle. De Zwolse wethouder Erik Dannenberg van Jeugd, Zorg en Welzijn verricht de aftrap. Onder leiding van prof.dr. Hans van Ewijk, lector Sociaal Beleid, Innovatie en Beroepsontwikkeling wordt gediscussieerd over ‘wat is een participatiemaatschappij?’ Ook wordt een film vertoond over het werk van de onderzoekers.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Misschien heb ik er wel aan bijgedragen. Op het gastenboek van die Dear Delilah-site nav een stukje hier ūüėÄ

    dick 10-01-08 14:18:21 Jullie zijn “hot” vandaag:
    ..Delilah

    Ach, hoe meer zielen, hoe meer vreugd…

Reageer