ChristenUnie wil jaarlijkse monitor illegale prostitutie in Zwolle

ChristenUnie wil jaarlijkse monitor illegale prostitutie in Zwolle

Zwolle – Het is te onduidelijk in welke mate illegale prostitutie plaatsvindt in Zwolle. Je ziet ze niet, maar ze zijn er ook in Zwolle, de slachtoffers van mensenhandel die als prostituee moeten werken. De ChristenUnie maakt zich daar zorgen over en wil dat de gemeente hier beter zicht op krijgt. Dat vormt de basis voor vervolgstappen. Want deze moderne slavernij moet stoppen.

Illegale prostitutie is niet alleen iets van de Randstad of grensgemeenten. Het Prostitutie Controle Team van de Politie Oost-Nederland concludeert dat illegale prostitutie ook in Overijssel toeneemt. In veel gevallen gaat het om (buitenlandse) vrouwen die schulden hebben. Vaak is dat helemaal niet vrijwillig maar wordt geen andere uitweg gevonden. De ChristenUnie kan dat niet aanzien en wil opkomen voor de mensen die zelf geen stem hebben.

Gerdien Rots, lijsttrekker van de ChristenUnie in Zwolle, wijst op de belangrijke rol van gemeenten: “In het tiende rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel wordt duidelijk dat daar nog veel te winnen is. En dat terwijl wij signalen ontvangen dat deze vorm van mensenhandel ook in onze stad voorkomt. Daarom willen wij inzicht in het probleem in Zwolle. Want juist doordat illegale prostitutie vaak vanuit ‘huis’ gebeurt is de gemeenten als geen ander in staat het te onderzoeken en goed beleid op te stellen. Die verantwoordelijkheid moeten we in Zwolle nemen”.

Haar partij probeert al langer een einde te maken aan illegale prostitutie en mensenhandel. “Als ChristenUnie vragen wij  ook in Zwolle meermaals aandacht voor het onderwerp”, aldus Rots. “Onlangs hebben wij bij motie opgeroepen tot het aanstellen van een Coördinator mensenhandel in Zwolle, wij willen dat er meer aandacht komt voor de slachtoffers, zodat we hen nieuw perspectief kunnen geven.” Ook de komende raadsperiode zal de partij zich blijven inspannen om deze vrouwen (en soms mannen) een toekomst te geven. Rots: “Het begint met inzicht, daarom willen we een jaarlijkse monitor. Zodra we meer weten over de omvang van het probleem in Zwolle, kunnen we gerichte maatregelen treffen.”

Op de avond van Internationale Vrouwendag, donderdagavond 8 maart, organiseert de ChristenUnie de Zwolse ‘Walk for Women’  tegen mensenhandel en uitbuiting. Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf loopt mee. De wandeling start op donderdagavond 8 maart om 19.00 uur bij het Station Zwolle. Tijdens de wandeling zal Jane Lasonder, schrijfster van het boek ‘Rood Licht’,  ons meenemen in het verhaal ac

Foto's 2
ChristenUnie wil jaarlijkse monitor illegale prostitutie in Zwolle
Artikel delen:
Reacties 3
 1. Zoiets als ‘illegale prostitutie’ bestaat denk ik niet.
  Sexwerken geeft echt helemaal geen probleem.

  En mensenhandel is verboden. Echt heel erg verboden.

  Jammer dat de CU dat gemakshalve op 1 hoopje gooit.

  ’t zal de calvijnse ethiek vast zijn.


  ⚠️ Meld

 2. En ik durf te wedden dat Joost ook blij is met wat minder bemoeienis van de religie in het openbaar bestuur. Schijnheiligheid immers.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.