Benefietconcert voor Unicef brengt 1646 euro op - Foto: Carry Premsela CreaPictures
Foto: Carry Premsela CreaPictures

Benefietconcert voor Unicef brengt 1646 euro op

Zwolle – Het benefietconcert, dat Meander Vocaal van het Meander College en jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel voor Unicef hebben gehouden, heeft maar liefst 1646 euro opgeleverd.

Dit bedrag gaat naar Unicefs actie Meer dan een deken. Pierre Schoonhoven van Unicef Zwolle: “Wat een mooi bedrag. Door de enorme inzet van al die jonge muzikanten kunnen we nu voor de kinderen in Syrië heel veel dekens aanschaffen. Geweldig. Heel veel dank aan alle betrokkenen.” Meander Vocaal o.l.v. Martien Hovestad bracht onder andere werken van Mendelssohn ten gehore. Het 90-koppige jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel o.l.v. Albert Dam speelde naast de koorbegeleidingen ook orkestwerken. Het concert werd gehouden in de Plantagekerk in Zwolle.

Meerdere partners hebben hun steentje bijgedragen om dit benefietconcert tot een succes te maken. In de eerste plaats natuurlijk de muzikanten, hun dirigenten en staf, maar ook de Plantagekerk en Jumbo De Dobbe Zwolle hebben bijgedragen. Carry Premsela van CreaPictures en Mart Gombert van MG Creative zorgden er voor dat het concert kosteloos vereeuwigd werd in beeld en geluid.
Geef meer dan een deken

De actie Geef meer dan een deken is bedoeld om kinderen in Syrië te helpen. Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. 8,5 miljoen kinderen hebben acute hulp nodig; nog nooit waren dat er zó veel. Een deken is voor deze kinderen is belangrijk. Voor een Syrisch kind is een deken namelijk zoveel meer dan een stuk textiel. Een deken kan het verschil maken tussen leven en dood. Zonder deken geen bescherming tegen kou en ziektes, zonder deken geen warme plek om ’s nachts te slapen. Een deken is daarmee absoluut essentieel om te overleven. Daarnaast is het ook een teken van hoop en geborgenheid. Een kind dat een deken krijgt, voelt: ‘Ze zijn mij niet vergeten’. Met een donatie van 5 euro kunnen we één kind een deken geven.

Artikel delen: