Contract getekend voor nieuwe woningzoeker

Zwolle – Vier woningcorporaties in Zwolle en Kampen (Beter Wonen IJsselmuiden, Openbaar Belang, deltaWonen en SWZ) en Zig Websoftware tekenden vandaag een contract voor de ontwikkeling van een nieuwe Woningzoeker.

Via deze website kunnen woningzoekenden in Zwolle en Kampen veel meer zelf regelen en beter volgen wat er met de woning gebeurt waarop zij hebben gereageerd. Met het ontwikkelen van de nieuwe website zetten de woningcorporaties opnieuw een stap in het vergroten van het gebruiksgemak voor woningzoekenden. Op de nieuwe website kunnen woningzoekenden die reageren op een woning zien in welk stadium het aanbieden van deze woning zich bevindt. Zo kunnen zij beter inschatten of zij kans maken op deze woning. Woningzoekenden kunnen via de site een woning accepteren of weigeren, documenten toevoegen enzovoorts. Het aanbieden van woningen verloopt transparanter en sneller. Tot slot heeft de website een eigentijdse, gebruiksvriendelijke uitstraling en is geoptimaliseerd voor tablet en smartphone. De nieuwe site verandert niets aan de inschrijfduur en de manier waarop de woningen worden toegewezen via de wens-, spoed- en vrije sectormodule. De website die Zig Websoftware voor de woningcorporaties uit Zwolle en Kampen gaat realiseren, is gebaseerd op zogeheten “best-practices” van diverse woningcorporaties uit het hele land. Dit betekent dat de Woningzoeker in haar nieuwe website kan profiteren van de wijze lessen en slimmigheden die bij andere corporaties naar voren zijn gekomen. De nieuwe Woningzoeker gaat in de tweede helft 2018 live. Tot die tijd kunnen woningzoekenden gewoon terecht op de huidige www.dewoningzoeker.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Was het niet goedkoper en eenvoudiger om aan te sluiten bij Woningnet? Veel gemeentes zitten daar al bij en dat lijkt goed te werken.


    ⚠️ Meld

  2. Als spoed woningzoeker draai ik nu ruim 5 maanden mee op de woningzoeker. Waar ik benieuwd naar ben is de inschrijfduur van de mensen die reageren op spoedwoningen. Immers iedereen mag mee doen in deze tombola,


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.