Vier minderjarigen aangehouden in zaak mishandelde voetbaltrainer - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Vier minderjarigen aangehouden in zaak mishandelde voetbaltrainer

Zwolle – Naar aanleiding van de mishandeling van een voetbaltrainer op het voetbalveld van SV Zwolle op 14 februari zijn de afgelopen periode vier minderjarige personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Dit na een eerdere aanhouding van een man die plaatsvond in Dordrecht op 22 februari.

Op donderdag 22 februari werd een eerste verdachte aangehouden. Dit betrof een 19-jarige verdachte man uit Dordrecht die door een oplettende agent werd herkend. Daaropvolgend werd op 27 februari een tweede verdachte, minderjarig en uit Zwolle afkomstig, aangehouden. Deze beiden verdachten zijn in bewaring gesteld.

Op 5 maart werden nogmaals drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Ook hier betreft het drie minderjarigen uit Zwolle. Van dit drietal zijn er twee voorlopig op vrije voeten gesteld. Zij blijven nog wel verdachte in de zaak. Van de derde wordt op woensdag 7 maart beslist of hij in bewaring wordt gesteld.

Op 14 februari werd de voetbaltrainer door meerdere personen zwaar mishandeld. De man die probeerde te helpen, werd ook belaagd. Veel jonge kinderen die op dat moment bezig waren met de voetbaltraining, zagen het incident gebeuren. Zij waren erg geschrokken van dit geweldincident. De kinderen werden opgevangen en was er een een bijeenkomst voor de ouders waarbij de politie uitleg gaf over de zaak en er zou gebeuren. De hierbij betrokken wijkagent Mark Hulleman heeft aangegeven dat hij erg blij is met de vorderingen in het onderzoek en de aanhoudingen.

Op dit moment wordt nog onderzocht of er een mogelijke relatie is met een mishandeling die op 6 december 2017 heeft plaatsgevonden. Dit voorval gebeurde voor de deur bij een sportcomplex aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle. De politie sluit niet uit dat er nieuwe aanhoudingen zullen volgen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Huh? Verdachten zijn gewoon Zwollenaertjes. Waar blijven de Fascistische en Nationaal Socialistische reacties nou?

    De Thierries en Geertjes zal ik maar zeggen. Nou hoor je ze niet. Of zijn ze op audiëntie bij Poetin ?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.