Aan de bak voor Stadshagen

Aan de bak voor Stadshagen

Zwolle – Stadshagen is een ontzettend fijne wijk om te wonen. Om dat zo te houden en bestaande verbeterpunten aan te pakken, gaat de VVD Zwolle zaterdag 10 maart in Stadshagen met bewoners kijken wat we daaraan kunnen doen. Bij het winkelcentrum Stadshagen worden die dag enquêtes afgenomen om goede ideeën op te doen. Daarnaast gaat de VVD in het kader van NLDoet bij de Stadshoeve aan de bak en wordt daar een meetup met Stadshagen-bewoners georganiseerd.

“Wijken worden niet vanzelf mooier en veiliger,” zegt lijsttrekker Thom van Campen. “De VVD ziet goede punten om een wijk als Stadshagen weer een stukje beter te maken. We hebben al veel van bewoners gehoord en gaan nu met mensen in gesprek welke concrete dingen we daaraan kunnen doen.” Stadshagen is een wijk in Zwolle waar veel ontwikkeling plaatsvindt, zo wordt er weer gebouwd. Verkeersontstoppingen en sluipverkeer als gevolg van de drukte moeten aangepakt worden. Van Campen: “Je wilt ’s ochtends niet in de wijk gelijk al vaststaan richting je werk.”

“We horen daarnaast te vaak dat de 30 km/u-zones aan de laars gelapt worden. Je moet natuurlijk wel gewoon met een veilig gevoel je kinderen op straat laten spelen, daarom moet hier meer handhaving op komen. Het is niet normaal om met gevaarlijke snelheden door een woonwijk te jakkeren.”

Verder wil de fractie weten wat bewoners denken van het aanbod van voorzieningen, sport, winkels en vrijetijd. “Als je de hele week hard werkt of je kinderen zijn vrij van school, dan wil je ook dat er in de buurt leuke en goede voorzieningen zijn om die vrije tijd te besteden,” weet Van Campen uit gesprekken met bewoners. “De VVD wil kijken wat daarom nog kan worden toegevoegd in Stadshagen.”

Naast het ophalen van informatie zijn er die dag meerdere initiatieven vanuit NLDoet. De VVD Zwolle doet daar ook aan mee en gaat vanaf 14.00 uur met een groep vrijwilligers bij de Stadshoeve haar bijdrage leveren. Om 15.00 uur zal daar de prijsuitreiking zijn van de kleurplatenactie van de JouwZwolle-kleurplaat. Aansluitend aan de prijsuitreiking zal er een meetup zijn met de bewoners van Stadshagen over de ervaringen en adviezen van de bewoners over de toekomst van Stadshagen,. Iedereen is daarvoor uitgenodigd.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. De mijne ook! Blijf trouw aan mijn partij, goede visie, 72% van de verkiezings belooftes maken ze waar en dat kan bv grrrrroen links niet zeggen die maken nog geen 3% waar


  ⚠️ Meld

 2. Of je trekt een groen jasje aan . Geldt precies hetzelfde voor. Mooipraters. Als het er op aankomt durven ze geen regeringsverantwoordelijkheid op zich te nemen. Lafaards . Lekker veilig in de oppositie blijven.


  ⚠️ Meld

 3. Alles wat krom is recht praten. Op zich is dat knap maar wat vinden zijn klanten ervan? De spaarders. Jan met de Pet?

  ING-topman Ralph Hamers verdedigt zijn loonsverhoging van bijna 30 procent, omdat het loon onder de streep uiteindelijk 20 procent minder is dan hem ooit is beloofd. “Het getuigt juist van moed dat ik een verlaging van 20 procent accepteer.”


  ⚠️ Meld

 4. En nu wil de beste man er 50% bij hebben. Tja heel VVD.

  In de Tweede Kamer wordt boos gereageerd op het nieuws dat topman Hamers van de ING een salarisverhoging van 50 procent krijgt. De bank, die in 2008 nog 10 miljard euro staatssteun kreeg, gaat Hamers 3 miljoen euro per jaar betalen.


  ⚠️ Meld

 5. Ach ja dat kan ‘ de familie Bruins’ toch ook heel goed. Krom praten. Wat heeft dit met dit topic te maken trouwens.? Als hem deze loonsverhoging ooit belooft is, hoe fout misschien ook van deze bank als werkgever, dan heeft hij daar gewoon recht op. En kun je hem niets verwijten. Niets is een mens vreemd.


  ⚠️ Meld

 6. De VVD is ineens heel erg actief in Stadshagen dezer dagen net als de luchtfietsers van alle andere partijen die in Zwolle meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Laat ze wegblijven, want als inwoner van Stadshagen werken deze campagne acties alleen maar ergernis op. Ik ga zeker stemmen, maar ik voel mij als inwoner van Stadshagen totaal niet vertegenwoordigd door welke politieke partij dan ook.


  ⚠️ Meld

 7. Maar dat geeft niet dat ben ik ook. Nee wij allemaal.

  Niemand neemt de reacties van de familie Bruins nog serieus.

  Ikzelf ook niet.


  ⚠️ Meld

 8. Gaaf, Democratie! Stem mensen stem! verdiep je in waarop.
  Ik zit niet in de hoek van dit klopt wel of dat klopt niet.
  Als iedereen maar gaat stemmen. Heb ik d’r vrede mee.


  ⚠️ Meld

 9. Nogmaals, wat heeft de VVD Zwolle hiermee te maken? Zelfs landelijk heeft de VVD hier vragen over gesteld. Echt linkse raddraaier ben je


  ⚠️ Meld

 10. Ok, dan mats ik ze hier….zal die hakkelende Ivo O (die nixxx wist over het verkiezingsitem destijds “De Knip” en zodoende afdroop met camera’s die ineens niet meer meezoomden) niet weer opvoeren. De opa is ook al zoveel geplaagd/heeft zichzelf veel dwarsgezeten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.