Aangehouden bromfietser Hanekamp onder invloed van THC en amfetamine - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Aangehouden bromfietser Hanekamp onder invloed van THC en amfetamine

Zwolle – De bromfietser die op woensdag 14 februari een stopteken van de Verkeerspolitie Overijssel negeerde en keerde voor een controle bij de rotonde Wipstrikkerallee/Hanekamp, bleek onder invloed te zijn van THC en amfetamine. Dat heeft een bloedproef uitgewezen die voor controle was opgestuurd naar het Nederlands Forensische Instituut. De hoeveelheid van beide stoffen was te veel om een voertuig te mogen besturen. Hierop volgend zal de man ook een proces-verbaal ontvangen voor het rijden onder invloed van drugs.

De betreffende bromfietser werd na het keren voor de controle door twee motorrijders van de politie achtervolgd. Zij wisten de man, nadat deze gevaarlijk verkeersgedrag vertoonde, klem te rijden. De bestuurder had geen rijbewijs. Op dat moment reageerde een speekseltest al positief op THC en amfetamine. Op dat moment is bij de man een bloedproef afgenomen en voor nadere controle opgestuurd naar het NFI.

De bromfiets van de man was opgevoerd en bleek 80 km/h te kunnen. De man heeft op 14 februari al 3 processen-verbaal ontvangen en ontvangt nu dus zijn vierde nu de uitslag van de bloedproef binnen is. De man zal moeten voorkomen bij de rechter wanneer hij in de herhaling valt.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.