Open dag ‘Beleef de zorg in Stadshagen’

Zwolle – Op zaterdag 17 maart tussen 11.00 en 15.00 uur is er in en rondom het Zonnehuis (Nijenhuislaan 175 in Zwolle) van alles te doen. Dan houden Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, samen met Huisartsenpraktijk Beumer & Schoenmakers, RAV ambulancepost, Dimence, Stichting JOW!, Philadelphia en Open Kring een open dag met activiteiten voor jong en oud.

Ambulance bekijken, berendokter en nog veel meer
Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen in de ambulance en kinderen kunnen hun zieke knuffel laten nakijken op het spreekuur van de huisartsen. Er is een scootmobielrace en bezoekers kunnen hun rollator laten checken. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en met het versieren van vers gebakken pannenkoeken.

Medewerkers vertellen graag over de mogelijkheden van werken binnen de zorg, vakantiewerk of vrijwilligerswerk. De ergotherapeut vertelt over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en de thuiszorg laat divers handige hulpmiddelen daarvoor zien. De fysiotherapeut geeft tips om vallen te voorkomen en bezoekers kunnen in een ouderenpak ervaren hoe het is om oud te zijn. Verder kunnen bezoekers een fietstocht maken in Parijs, Londen, New York op de fietscomputer en meteen hun spierspanning laten meten. Ook kunnen bezoekers vloeibare appeltaart proberen, de kerkzaal van de Open Kring bezoeken en een kaarsje aansteken. Dit en nog veel meer is te doen tijdens de open dag ‘beleef de zorg in Stadshagen’. Iedereen is van harte welkom!

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.