VV Berkum
VV Berkum

Berkum op valreep onderuit bij Urk

Zwolle – Berkum heeft de altijd lastige uitwedstrijd bij SV Urk met 0-1 verloren. De bezoekers hielden 90 minuten lang stand tegen de aanvalsgolven van de fanatieke en vaak op het randje van het toelaatbare spelende Urkers, maar moesten in blessuretijd het hoofd alsnog buigen.

“We wisten dat we een behoorlijke storm konden verwachten en na 10 minuten had het ook al 2-0 kunnen staan,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Wij creëerden te weinig maar een punt was mooi geweest, dus uiteindelijk baal je natuurlijk wel dat je de 0-0 niet kunt houden.”

Furieus ten aanval
Urk liet al direct geen twijfel toe over de strategie, door vanaf de aftrap furieus en massaal ten aanval te trekken. Dat leverde in de eerste minuten al twee schietkansen op voor Hessel Snoek en even later knalde Marinus Snoek op een ploeggenoot die net voor de doellijn van Berkum stond. Vrijwel onmiddellijk daarop vloog Jelle de Boer door het centrum naar het Zwolse doel maar keeper Dominic van Hoof kwam tijdig uit en voorkwam de openingstreffer.

Na de eerste 20 minuten ging de Urker storm een beetje liggen en kwam Berkum iets beter in de wedstrijd. De Zwollenaren moesten na krap een half uur echter wel een flinke optater incasseren, doordat verdediger Jasper Bremmer met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld moest. Pas tegen het eind van het eerste bedrijf slaagde Berkum er in om wat gevaarlijker te worden maar Urk-doelman Cornelis Koffeman greep goed in bij inzetten van Johnsen Bacuna en Jordi Lemmens.

Knal op de lat
Na de hervatting was Urk opnieuw dicht bij een doelpunt maar een knal door Maarten Dijkhuizen van net buiten het strafschopgebied eindigde op de lat van het Berkum-doel. Gaandeweg begon Berkum beter te combineren, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Pas in de 70e minuut leek Bacuna dichtbij succes maar hij knalde in het zijnet en een kwartier voor het slot zag Jason Huisman, na een corner, dat zijn kopbal nog net voor de doellijn van de thuisclub werd gekeerd.

Het leek daarmee op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar Urk bleef tot het einde toe volop gas geven en in blessuretijd werd dat beloond. Hessel Snoek wist de bal bij Gerrit Tol te bezorgen en diens schuiver in de hoek betekende alsnog de 1-0 voor Urk, dat gezien de kansenverhouding zeker verdiend als winnaar van het veld ging.

Omdat ook een aantal concurrenten punten morste bleef Berkum derde in de Hoofdklasse B, al is de achterstand wat opgelopen. De Zwollenaren hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers één en twee, dus de schade is vooralsnog te overzien.

Urk-Berkum, 10 maart 2018
Eindstand:
1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
Doelpunt: 90+1. Gerrit Tol (1-0)
Gele kaarten: Dennis Horstman, Jordi Lemmens (Berkum), Hessel Snoek, Marinus Snoek, Gerrit Tol, Bennie Dunnink (Urk)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jasper Bremmer (29. Youp Kok), Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Mark Bloemendaal (67. Ruud Wellenberg), Johnsen Bacuna
Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Riekelt Jan Brands, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort (11. Maarten Dijkhuizen), Ronald Wezelman, Pieter Brands (78. Klaas Romkes), Marinus Snoek, Gerrit Tol, Jelle de Boer (57. Lucas Nagel), Riekelt Nentjes, Hessel Snoek

Artikel delen:
Reacties 63
 1. De wortelsapvereniging is weer terug op aarde.
  Geen 3 de divisie en de jeugd talenten lopen massaal weg bij deze warme en sympathieke vereniging.
  Misschien wat nieuws proberen in de gezonde keuken.
  Dat kan helpen.


  Maak melding

 2. Sinds de winterstop al. Het lijkt nergens op. De overbetaalde spelertjes zijn veel te veel bezig met het hun nieuwe contractje bij hun nieuwe club. Van ’t Schip moet opdonderen of hij moet zelf op stappen. Dit is PEC Zwolle a la vorig seizoen. Toen speelden we ons pas op de laatste speeldag veilig. Dat kan nu weer gebeuren of nog erger…..


  Maak melding

 3. Je kan wel in de competitie stijf bovenaan staan, maar je bent pas kampioen als je als eerste over de finish bent gekomen. Hup BEEEERKUM. Wat supergaaf. hahhahaha


  Maak melding

 4. Hoogste tijd om Estavana, Oneman, Domineeszoon of hoe je ook mag heten geblokkeerd wordt hiero. Wat een domme koekwous ben jij zeg.


  Maak melding

 5. Clubicoon Cornelis K. verlaat doel van SV Urk. Goh net op het moment dat zijn beide broers aangehouden zijn in Zweden met 261 kilo coke in het laadruim.


  Maak melding

 6. Ik hoorde dat de wortelsapvereniging bezig is met een spits van Whc.
  Wordt veel eigen jeugd ingebracht bij de rabarber club.Koopclub Berkum waar gaat dit heen.


  Maak melding

 7. Ja en ook met de spits van Vv Hattem, en hun eigen jeugdspelers lopen weg, en er wordt helemaal niks over geschreven , ben blij dat ze bij ons komen voetballen, volgend seizoen.


  Maak melding

 8. Doet vv Berkum toch knap. Met een mix van eigen jeugd, beperkte financiele middelen en het gericht aantrekken van versterkingen spelen ze in de top van de Hoofdklasse en zoals het er nu naar uit ziet volgend seizoen zelfs 3e Divisie. Uniek.


  Maak melding

 9. Meesterscout Johan uit den B. kun je met een boodschappenlijstje op pad sturen. Wat een klasbak is dat. Hij ziet wat anderen scouts niet zien. Elke speler is raak.


  Maak melding

 10. WVF heeft zich voor het aanstaande seizoen versterkt met Paul van Dijk. De verdediger komt over van zondag eersteklasser Heino.


  Maak melding

 11. SVI versterkte zich al eerder met enkele afvallers van vv Berkum (er volgen er meer) en dus dacht men bij WVF….. KOPEN KOPEN KOPEN

  Wat mij opvalt is de stilte bij Be Quick’28. Ik weet wel dat de tas met 600 Euro gestolen is eerder dit jaar. Zie ik daar een causaal verband? Is de belastingdienst weer zwartgeld op het spoor bij de club. Zal niet de 1e keer zijn. Dus …


  Maak melding

 12. Bijzonder hier, het gaat over Vv Berkum, en alle clubs worden er bijgehaald, laat gewoon lekker iedereen van zijn eigen clubje genieten, en ophouden elkaar af te zeiken.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.