Videoverslag door studenten van bezoek van B&W aan bouw busbrug

Videoverslag door studenten van bezoek van B&W aan bouw busbrug

Zwolle – “Spoorzone is misschien wel de meest spannende plek van Zwolle op dit moment. Alles wat Zwolle kan zijn aan de toekomsten, economische kracht, onderwijs en maakindustrie. Maar ook aan wonen en werken.

Dat kan allemaal op deze plek gaan gebeuren. De busbrug die hier wordt gebouwd is super belangrijk”, aldus projectwethouder Ed Anker tijdens het bezoek van het Zwolse college van burgemeester en wethouders aan de bouw van de busbrug op dinsdag 6 maart. Dit is te zien in een mooi videoverslag van de studenten aan de Hogeschool Windesheim. 

Op dinsdag 6 maart van 13.30 tot 14.30 uur bracht het Zwolse college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de bouw van de busbrug. Joëlle, Edwin en Nady, derdejaars studenten Communicatie aan de Hogeschool Windesheim waren er ook bij en zij hebben er een mooi videoverslag van gemaakt.

Op de bouwplaats heeft BAM Infra inmiddels de aardenbaan, de betonnen landhoofden en pijlers van de busbrug aan de noordzijde van het spoor gebouwd. Daarnaast worden de stalen kokers en ‘vleugels’ die samen het 110 meter stalen brugdeel moeten vormen, aan elkaar gelast en van beschermende coating voorzien. In de periode van 24 februari tot en met 4 maart verlaagde ProRail de bovenleidingen waar het stalen deel van de busbrug over het spoor gaat komen. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/spoorzone of volg de ontwikkelingen in het project op de voet via https://www.facebook.com/spoorzone038/ of https://twitter.com/spoorzone038 Bron: www.zwolle.nl

Video 1
Video: Busbrug bezoek College Zwolle
Artikel delen: