Wethouder Jan Brink opent Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Wethouder Jan Brink opent Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Zwolle – Wethouder Jan Brink opent de Zwolse Week van het Geld. Dat doet hij op maandagochtend 12 maart 2018 met het geven van een gastles over geld aan groep 7/ 8 van basisschool De Aquarel in Zwolle. Als quizmasters neemt hij de klas mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

In de week van 12 tot en met 16 maart 2018 vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals, waaronder medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten, geven in die week op basisscholen gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Want, jong geleerd is oud gedaan! Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen kinderen en docenten terecht voor allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes. Hoe herken je bijvoorbeeld vals geld? Pinnen, hoe werkt dat? Of wat gebeurt er allemaal bij een bank? Al dit soort onderwerpen komen aan bod. Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.