Gemeente vraagt inwoners Zwolle alert te zijn

Leek het in het najaar nog een vervelend incident te zijn, nu blijkt dat er stelselmatig roestvrijstalen objecten uit de stad gestolen te worden. Het gaat om elementen uit speeltoestellen en inmiddels zijn ook 12 hele voetbaldoelen verdwenen. Ook bushokjes zijn inmiddels vernield: er zijn 28 zittingen verdwenen zijn. De schade is voor de speeltoestellen en doelen al opgelopen tot € 11.000,-.

Burgemeester Meijer: ´Het geld komt niet op de eerste plaats. Wat erger is dat diverse inwoners van Zwolle worden gedupeerd. In de speeltuinen ontstaan onveilige situaties en mensen kunnen niet meer zittend wachten op de bus. Dit is onacceptabel.´ De gemeente vraagt de inwoners van Zwolle alert te zijn en ongewone zaken direct te melden bij de politie op 0900-8844. De gemeente heeft inmiddels aangifte van de diefstal gedaan.

In de hele stad blijken speelplekken te zijn vernield. Van Wythmen, tot Stadshagen en Holtenbroek, bijna alle wijken zijn inmiddels aan de beurt geweest. Met name in de nacht van 21 op 22 januari was het raak: toen zijn 12 roestvrij stalen doelen gestolen. Voor zover bekend zijn particulieren nog niet getroffen door diefstal van roestvrij staal. Indien dat wel het geval is, is het verstandig daarvan aangifte te doen bij de politie.

Vernielde speeltoestellen worden zo snel mogelijk hersteld, maar de gemeente denkt nog na over de herplaatsing van de doelpalen. Wellicht dat een doel van ander type materiaal, bijvoorbeeld hout, uitkomst kan bieden. De bushokjeszittingen zijn niet in eigendom van de gemeente, maar de eigenaar benadrukt dat de zittingen direct vervangen worden.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Ik heb misschien een belangrijke aanwijzing:

    Wij zijn een voetbalclub uit Oeffelt en wij willen een tribune bouwen.Graag zouden wij plus minus 160 stoeltjes willen kopen is dat mogelijk en wat moeten ze kosten.
    Gr.

  2. Bij hout denk ik dat het leidt tot andere “grappige” acties…. Niet voor het geld, maar wel tegen verveling 🙁
    Trouwens wel grappig dat overal “roestvrij staal” wordt gebruikt terwijl het “roestvast staal” is 😉

Reageer